02.02.2024
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/05/hebby-scaled.jpg Nikolaj Hebsgaard

Mikkel samler cykeltøj ind til Ukraine

Danske Mikkel samler cykeltøj ind til børn og unge ryttere i krigshærgede Ukraine.

Selvom krigen raser, fortsætter livet på trods. Også i Ukraine. Derfor har danske Mikkel Madsen sat sig for at indsamle cykeltøj og -udstyr til børn og unge ryttere i Ukraine, som på trods af krigen, stadig klikker i pedalerne for at bevare en vis grad af normalitet i livet.

Resurserne er selvsagt knappe, som vi også ofte hører om i medierne, hvorfor Mikkels bidrag til cykelmiljøet er en værdsat og nødvendig gestus. Indsamlingen foregår primært via Instagram, hvor Mikkel appellerer til at proffer, amatører og motionister donerer deres overskydende cykeltøj:

“Jeg har set mange andre indsamlinger og folk der donerede ting til Ukraine, cykler, tøj, mv. 
Og herfra fik jeg idéen. Jeg begyndte at kontakte folk på Instagram inden jeg havde fundet en modtager til tøjet” forklarer Mikkel til Velomore.

“Projektet, hvis man kan kalde det, startede med at jeg fik en tanke om at mange ryttere formentligt havde en masse tøj liggende som ikke blev brugt grundet klubskifte, nye sponsorer eller fordi man var vokset ud af tøjet”

Det hele foregår via Instagram-konto’en Mikkel_8000_, hvor man kan se, at der indtil videre er doneret tøj fra bl.a. Airtox – Carl Ras rytteren Alexander Hansen.

Indtil videre sendes tøjet for Mikkels egen regning, via en ukrainsk kvinde i Polen, som formidler kontakten videre til klubber og ryttere i Ukraine. Manglen på al slags udstyr er stor og lige så behovet for at få dækket udgifterne i forbindelse med forsendelse. Bl.a. har Mikkel pt. 15 kasser tøj stående, som venter på at blive skippet afsted til Polen, hvorfra det sendes videre ind i Ukraine.

“Jeg fik af en person, som allerede havde doneret tøj, kontakt til en ukrainsk kvinde som er i Polen. Hun har kontakt med en masse unge Ukrainske ryttere, som rigtig gerne vil have tøjet. De mangler cykeltøj, fritidstøj og udstyr som hjelme, briller, sko osv.  Jeg har dog ikke fundet en der kan sende det derned, så indtil videre vil det være en omkostning som jeg selv må stå med” siger Mikkel.

Indtil videre har Mikkel selv forsøgt sig ved at skrive rundt til diverse ryttere og lige så stille breder budskabet sig om den gode mission sig. De som i forvejen har sendt deres gamle tøj videre til klubkammerater eller andre lande, deler glædeligt Mikkels budskab.

“Jeg mangler stadig at høre fra rigtige mange ryttere som ikke har vendt tilbage formentligt fordi beskeden ikke er set. Jeg endte med at ikke kunne sende flere beskeder og gik så over til kommentarer på opslag, og føler det har givet flere svar tilbage” lyder det fra Mikkel, der fortsætter:

“Ellers er udfordringen at få folk til at sende tøjet til mig. Ikke alle vil, eller også vil de ikke betale fragtomkostningerne. Jeg gør dette non-profit og jeg skal ikke have noget for at gøre det, men derfor må jeg også sige nej til at betale for at tøjet bliver sendt til mig”.

Har du eller din klub tøj liggende i gemmerne, eller kender du nogen som kan hjælpe med udgifterne til forsendelse videre til Polen og Ukraine, så kan Mikkel kontaktes via sin Instagram-profil mikkel_8000_ eller på mail tojtilukraine@gmail.com.