28.02.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/05/hebby-scaled.jpg Nikolaj Hebsgaard

Mondraker præsenterer deres første gravelcykel

Mondraker har for første gang skabt en cykel som ikke er en mountainbike. Dusty er navnet på spaniernes første gravelcykel.

Berømte for deres mountainbikes og Forward Geometry, som har været med til at definere moderne MTB’er, kommer Mondraker nu med deres aller første gravelcykel. Dusty er navnet og der er tilmed tale om en e-gravelcykel.

Selvom det er første gang at spanierne kommer med en helt ny kategori af cykler, følger Dusty arven og DNA’et fra mountainbiken. Hvor de fleste, hvis ikke alle, gravelcykler udspringer af landevejscykler, kommer Dusty som den første med en MTB-stamtavle.

Mondraker har brugt deres mangeårige erfaring fra produktionen af verdensklasse MTB’er i udviklingen af deres gravelcykel, som bl.a. kommer med full suspension forgaffel, dropperpost, Mondrakers Forward Geometry og en kampvægt på lige knap 13 kg. Derudover er cyklen udrustet med en Mahle X20 motor.

Nøgleordene i udviklingen af cyklen har været komfort og aggressiv kørsel, hvorfor cyklen kommer med et slack setup, kort chain stay og langt reach, samt den, fra MTB, velkendte korte frempind, der giver en kompakt cykel med høj grad af compliance og et lavt stach.

Watts on demand
Mahle X20 motoren præsterer 350 kwh, eller som udviklerne selv siger, kan cyklen klare 2000-4000 højdemeter på en opladning, afhængig af hvilken setting man kører med og underlag man kører på. Batteriet er placeret i skrårøret, mens selve motoren er placeret i bagnavet.

Motoren kommer med indbygget Watts on demand, som gør at motoren forstærker rytterens ydelse. Man slipper derfor ikke for at træde i pedalerne. Watts on demand systemet har 3 indstillinger der yder henholdsvis 1,25, 1,5 og 1,7-3 gange rytterens watt. Watts on demand kan konfigureres efter ens personlige præferencer i den tilhørende app.

Men grundtanken fra Mondraker er at cyklen skal spejle rytterens kørsel og Dusty henvender sig primært til aggressiv gravel og lange distancer. Ifølge Mondraker inspirerer cyklen til fart og selvtillid, hvilket vi her på Velomore kan skrive under på, da vi allerede har haft fornøjelsen af at give Dusty en svingom – men det kan du læse mere om senere.

Læs også: Velomore tester Mondraker Podium R

Mondraker Dusty kommer i tre prisklasser: 39.999 kr, 49.999 og 79.999 kroner.

Læs mere om cyklen her.