11.02.2011
Test Test

Mudderkastning for viderekomne

I det kun få uger gamle Floyd Landis Sunday Times interview ved Paul Kimmage, som allerede er en klassiker indenfor dopinghistorik, udtaler Floyd Landis sig om Oscar Pereiro. Han blev senere kåret som vinder på grund af Floyd Landis’s positive test. Før den sidste enkeltstart i Touren havde Floyd Landis talt med spanieren.
– Jeg var sikker på, at den var hjemme. Jeg mener … jeg kender Pereiro og vidste, at han ikke havde nogle nye tricks, han ikke allerede havde prøvet med. Jeg havde talt med ham, og han havde fortalt mig, at han stadig havde en blodtransfusion tilbage. Men det bekymrede mig ikke for uanset hvad, var jeg en bedre temporytter, siger Floyd Landis i Sunday Times interviewet.
– Det er en lodret løgn. Jeg havde i hele min karriere ikke nogen som helst dopingproblemer. Jeg har ikke tænkt mig at svare igen på noget fra sådan nogle som Floyd Landis, der testede positiv. Jeg tror på, at hvad han har sagt og gjort de sidste par år, fratager ham troværdighed, siger Oscar Pereiro til Velonews.
Den kommentar fik så Philippe Gilbert til at reagere, da han i sin tid på FDJ, fik nogle kommentarer med på vejen kort før Operacion Puerto.
– Hvad Madiot (FDJ team manager, red.) plejede at sige påvirkede os ryttere; vi havde jo La Francaise des Jeuxs logo på vores trikoter, så vi repræsenterede Marc Madiot. Så når han talte, var det som om, at vi talte med. Jeg kan huske, at i Dauphine i 2006 – jeg havde vundet 2. etape – og Madiot sagde noget ophidsende. Jeg ved ikke hvad, men næste dag blev jeg næsten angrebet af Valverde og Oscar Pereiro i feltet. Jeg sagde, at det ikke havde noget med mig at gøre, siger Philippe Gilbert til Procycling.
Hvis emnet ikke var så vigtigt, ville en kvik TV producer nok kunne lave en underholdende ’reality’ TV serie om rivaliserende cykelrytteres sladder og bagtalelse om/af hinanden.