06.03.2011
Andreas Ø. Pedersen

Nikola Aistrup: Troede UCI-sejren var hjemme

I et sidevindsstykke omkring 50 km før mål sprængte FDJ-holdet hovedfeltet i flere grupper, hvor der senere samledes 50 mand i forreste felt. Rasmus Guldhammer forsøgte et udbrud sammen med 7 andre ryttere med kun 40 km tilbage, men da det udbrud mislykkedes, valgte han at agere hjælperytter for Nikola Aistrup, der var tæt på at løbe af med sejren.
– Rasmus (Guldhammer, red.) kørte helt fantastisk i dag. Han sad ude i vinden og beskyttede mig de sidste 30 km. Da vi indhenter de sidste udbrydere kort før mål, viste han noget af det, som han har lært på HTC-Columbia sidste år. Han fyrede den simpelthen af med mig i sit baghjul. Fra 600 meter mærket førte Rasmus spurten, og jeg lå nummer to. 200 m før mål slog han ud, og jeg fortsatte selv derfra. Jeg troede, jeg vandt, men kun 20 meter før målstregen kom der desværre to konkurrenter forbi. Men jeg er rigtig glad for tredjepladsen. Og for de 16 UCI-point, som jeg i dag indkørte til Danmark, sagde Nikola Aistrup efter løbet.
Guldhammer, der endte i samme tid som vinderen, var også meget tilfreds med dagens strabadser efter løbet.
– Holdet fik en rigtig god start på sæsonen. Jeg forsøgte selv med et udbrud sidst i løbet, men da det ikke lykkedes kørte jeg for Nikola, som så ud til at være rigtig godt kørende i dag.
En glad sportsdirektør, Brian Henriksen, afsluttede løbet med kommentaren:
– Vi stillede ikke til start med så mange ryttere som de andre hold. Og på grund af de mange styrt, havde vi kun to ryttere med i frontgruppen til sidst. Så jeg synes, det var et meget tilfredsstillende resultat, vi leverede i dag.
De to ryttere, som passerede Nikola Aistrup på de sidste meter, var vinderen Denis Flahaut (Roubaix-Lille) og nummer to Fabien Bacquet (Big Mat). Næstbedste dansker var Troels Vinter (Glud & Marstrand-LRØ), mens Rasmus Guldhammer kom i mål som nummer 20.