15.08.2021
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Nostalgitrip i Danmarks allerfineste cykellandskab

For mig er Mols duften af smeltet asfalt på en varm sommerdag.

Det er frihed og vand og superhelteblade købt ved en lille bladkiosk over for Molskroen. Det er minder fra en for længst overstået barndom om en tregearet SCO-cykel, der var malet gul som trøjen i Tour de France og styret vendt om i et forsøg på at ligne Francesco Moser og Hans Henrik Ørsted.

Det er at drøne rundt i de mange bakker ved Handrup for til sidst at ende ved vores sommerhus på Søvej, hvor bakken var så stejl, at jeg med mine tre gear kun kunne nå til vores sommerhus og aldrig hele vejen op.

[SPLIT] [IMG2] [SPLIT]

Tyngdeloven på Mols

Det var med de tanker, jeg tog til motionsløbet Mols Bjerge Grand Prix i september med min carboncykel, som er noget lettere og med 19 flere gear end SCO-cyklen fra 1982. Til gengæld er min krop blevet både midaldrende og tung. Og kroppens tyngde gør, at jeg da også er en anelse nervøs for alle de bakker, som jeg kender så godt fra barndommens land.

Til at begynde med går det nu meget godt. Cykelmagasinet har sørget for både rundstykker og kaffe inden start. Vejret er en anelse gråt, o

Læs hele Velomore digitalt

Årsabonnement 425 kroner

Consent
Consent(Required)

Denne artikel er forbeholdt abonnenter af Velomore.
Allerede abonnent?

Log in