07.11.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Ny Canyon Lux Trail

Canyon har redesignet deres Lux Trail til at være endnu hurtigere.

Pressemedelelse
En helt redesignet XC-cykel til når løbet går langt ud over afspærringen.

Født af en ufravigelig trang til at udfordre vores grænser, genopfinder den fuldstændig redesignede Lux Trail, hvad der kan gøres på en XC-cykel. Fart er kernen i Lux Trail, og nu kan ryttere lade den fart vare hele dagen og få selvtilliden til at presse deres grænser på ru og krævende lange stier. Dette er maksimal hastighed over maksimale afstande.

Hvad er nyt?

Lux Trail er en helt ny cykel, der er fuldstændig redesignet fra bunden. Den deler DNA med den løbsprøvede Lux World Cup, men mens den cykel handler om at jagte sejre mellem afspærringerne, er Lux Trail lavet til at jagte rekorder ud over afspærringerne.

På papiret er Lux Trail en 120 mm 29er med 115 mm bagaffjedring, men når den er klikket på, føles disse tal helt anderledes. Ved at kombinere disse statistikker med cyklens nye kinematik og bagaffjedringsdesign er der øjeblikkelig respons ved stigninger og niveauer af kontrol og manøvredygtighed ned ad bakkerne, der får ryttere til at vælge den hurtigere linje.

Hele dagen geometri

Lux Trail’s geometri er central for cyklens effektivitet og evner, da den stræber efter den mest behagelige og træthedssænkende tur muligt. Et stejlt saddelrør holder rytteren i en kraftfuld position for at angribe stigninger, mens den slacke styringsvinkel giver fuld kontrol til at tackle tekniske nedstigninger.

At gøre sædet rør vinkel stejlere med 1,5° til 76° sætter rytteren i en mere opretstående position, der hjælper med at gøre lange ture mere behagelige. Denne stejle sædroør sætter også rytteren i en mere effektiv position over krankboksen, hvilket hjælper med at forbedre kraftoverførslen fra pedalerne til stien. At have rytterens vægt det rigtige sted holder forhjulet plantet på stigninger. At slække styringsvinklen med 0,5° til 67° handler om kontrol ved høje hastigheder og på stejle nedkørsler.

Kun carbonrammer

Der er så mange højdepunkter på den nye Lux Trail, men den nye ramme er uden tvivl en af de bedste. Lux Trail er en ultralyd XC-cykel med en CFR-ramme i størrelse Medium, der vejer 1.996 g og med en CF-ramme, der vejer 2.164 g.

I hjertet af disse imponerende tal er vores tilgang til at skabe carbonrammer. CFR-rammeopbygning ser tynde lag af ekspertfremstillet carbon, der er strategisk lagt for at give robust støtte, hvor du har brug for det, og for at opnå imponerende vægtbesparelser andre steder. Dette er rammerne, som vores elite-ryttere kører på sportens højdepunkt. CF-modeller er rettet mod private og weekendryttere, da de leverer essensen af CFR-rammer i en mere tilgængelig pakke.

Det er detaljerne, der gør forskellen

Jo længere du kører ud over afspærringen, desto mere afhængig bliver du af din cykel. Mekaniske problemer og punkteringer kan ødelægge måneders træning til FKT’er på sekunder. Lux Trail leveres med en integreret totrins reparation for at få ryttere i gang igen. Til hurtige fixes og lapning af flade dæk er der et mini-værktøj gemt på undersiden af overrøret, en CO2-patron fastgjort inde i dækstangsopbevaringsdækslet, og dækpropper i stangenderne. Til større opgaver kan dækstangen rumme en Canyon LOAD-pung, som kan købes som en ekstra mulighed. Træk hurtigt posen ud og få fat i slanger, CO2-patron, dækspadser, og næsten alt andet, du har brug for at komme i gang igen.

Størrelsesspecifik støddæmperindstilling, dropper post-vej og cockpit-dimensioner gør Lux Trail klar til at køre lige ud af boksen. Lux Trail CFR-modeller leveres med en integreret carbon Trail Cockpit, hvor XS-rammer får en størrelsesspecifik størrelse.

Ryttere skal også vedligeholde sig selv for top præstation på episke ture. I modsætning til andre i denne kategori har hver Lux Trail to vandflasker inden i rammen, så ryttere kan lade deres hydratiseringspakker blive hjemme på lange XC-ture.

Justerbar ydeevneaffjedring

Rytteren har fuld kontrol over affjedringen på farten. En styremontagekontrol skifter hurtigt mellem tre affjedningsmetoder: Åben, Pedal og Låst. Åben tilstand giver ryttere mulighed for at udnytte fuldt ud af affjedringens fulde vandring for maksimal trækkraft. Pedaltilstand holder cyklen højere i sin vandring – perfekt til at køre op ad bakker med mindre pedalbob. Låst tilstand låser fuldstændig affjedringen for utrolig effektivitet, så du kan lægge al din kraft ned under sprint og asfaltstigninger.

For at have fuld kontrol skal du have utrolig trækkraft. Den fuldstændig redesignede enkeltstangsaffjedring ligner nu Lux World Cup, men vi har tilføjet en hængende rocker, der forbedrer følsomheden over for små bump. Dette er nøglen til Lux Trail’s kinematik og får den til at føles som en med meget større vandring bag til. Med en størrelsesspecifik affjedring for størrelse XS og M, og for L og XL, leverer Canyon Lux performance for alle.

Se alle modellerne her.

*Pressemeddelelsen er oversat af ChatGPT.