26.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

Ny dansk Contador-hjælper i Giroen

I sidste uge blev den foreløbige startliste til årets Giro d’Italia offentliggjort, hvor Team Saxo Bank-SunGards eneste dansker var Kasper Klostergaard, og nu har Bjarne Riis også udtaget Michael Mørkøv, der erstatter Benjamin Noval. Løbet får derfor deltagelse af fire danske ryttere, da Lars Bak og Alex Rasmussen stiller til start for HTC-Highroad.
– Jeg betænkte mig ikke længe, da Bjarne ringede til mig og spurgte, om jeg var klar til Giroen, siger Mørkøv til Politiken. – Jeg regner ikke med, at det får negativ indflydelse på mine muligheder for også at køre Tour de France, men der foreligger jo slet intet endeligt i den sammenhæng.
Mørkøv erstatter også Noval i Tour de Romandie, der i dag starter med en 3,5 km lang prolog.