28.02.2011
Test Test

Ny forskning til Ezequiel Mosqueras fordel

El Pais skriver, at en spansk professor har forsket i, at HES forekommer i indtil flere slags fødevarer, og forekomsten derfor nødvendigvis ikke er givet af, at en atlet bevidst har indtaget HES.
HES virker kort sagt både som blodfortynder og til at øge volumen af blodplasma.
Specielt det sidste er en fordel for en atlet, der bevidst har taget EPO eller bloddoping, da den større koncentration af røde blodlegemer så kan camoufleres, fordi volumen af blodplasma også stiger. Og dermed er der tilnærmelsesvis samme forhold mellem blodplasma og røde blodlegemer som normalt, dvs. uden doping.
Lige netop Ezequiel Mosqueras positive prøve er endnu ikke returneret fra Kølns antidopinglaboratorium med en tilhørende rapport. Hans tidligere holdkammerat fra Galicia, David Garcia Dapena, testede samtidig sidste positiv for både EPO og HES.
Vacansoleil-DCM holdet har stadig valgt ikke at bruge Ezequiel Mosquera på grund af den igangværende dopingsag, selvom en positiv test for HES ikke udløser en suspendering. Det skyldes, at HES alene ikke forbedrer præstationer, men i praksis blandt dopere er en komplementær substans til EPO og bloddoping.
Ikke kun af hensyn til at camouflere EPO eller bloddoping ved medicinske kontroller, men også fordi blodet ellers risikerer at klumpe sig, som var det jordbærsyltetøj. Det er ikke særlig sundt.