14.03.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Nye Canyon GRIZL er en hyldest til MTB pionererne

Savner du de glade 90’ere er den nye Canyon GRIZL i full blown 90’er lakering lige noget for dig. Cyklen kommer i et begrænset antal og er en klar hyldest til off-road cyklingens pionerer.

Pressemedelelse
ÅH, 90’erne… MTV, VHS-bånd, Sunny D. Og selvfølgelig det vilde vesten, der afspejlede starten på mountainbiking. Rigide forgafler. Vilde lakeringer. Legendarisk, skindende krom. Lang tid før skivebremser og dropperposts herskede legendariske ryttere, der lavede tricks på cykler udelukkende udstyret med tvivlsomme cantilever bremser samt lilla lakeringer for ekstra street credit. 

Da Canyon lancerede Grizl gravelcyklen tilbage i 2021, lyste internettet op med kommentarer om, at “Gravel er kun mountainbiking fra 90’erne!” ingen to det personligt. Faktisk skete det modsatte. For alle hos Canyon lød det blot som en god undskyldning for at blive lidt nostalgiske og genoplive de gode, gamle dage. Så her er den: en hyldest til alt det, der var fedt og godt ved mountainbikings spæde start. Grizl CF SL 7 Throwback, en gravelcykel, der kombinerer den ikoniske 90’er MTB stil med design fra en moderne gravelcykel for at sikre ryttere old school, 90’er nostalgi.

Glæden ved Underbiking
At trille over terræn, som moderne mountainbikere ikke engang ville bemærke, og hvor 90’ernes cykler ikke ville matche dine køregenskaber, er præcist det underbiking, drejer sig om – at få de fedeste ture ved at cykle på milde spor.

Grizl CF SL 7 Throwback er enorm sjov, da du kan cykle mange kilometer i træk, og ikke behøver at bo tæt på en bikepark for at få din adrenalin op. Med en rigid forgaffel, 45 mm graveldæk samt et styr med drop æder Grizl ujævne grusveje til morgenmad, mens lette spor stadig udfordrer dig (og samtidig er enormt sjove). Det handler om at skubbe grænser uden behovet for ekstremt terræn at udfolde sig i. Og det er præcist der, hvor Grizl CF SL 7 Throwback trives.

90’er design, ikke 90’er komponenter
I forhold til designaspektet er Grizl CF SL 7 Throwback en cykel, der lever op til sit navn. Med dens sande 90’er razzmatazz er dette et throwback til den ikoniske stil fra en helt unik æra inden for cyklingens historie. En fantastisk lakering fra Canyons eget designteam. Pink, anodiserede detaljer på frempinden. Et lysende krom styr. Og børstede, special-edition aluminiums DT Swiss hjul. Hvis du oplevede det dengang, vil du kunne kende det, og hvis du ikke gjorde, er du gået glip af noget særligt.

Og bag lakeringen er der også en super, high-performance gravelcykel. Det er fortid med tvivlsomme bremser og smalle dæk – denne cykel leveres med dele, der fungerer fremragende under alle slags forhold. Effektiv, trådløs SRAM Rival AXS XPLR geargruppe. DT Swiss’ top aluminium GR 1600 hjul kombineret med 45 mm G-One Bite graveldæk med super greb fra Schwalbe. Kraftfulde SRAM Rival hydrauliske skivebremser. Alt sammen monteret på den lette, robuste Grizl CF carbonramme med dens signatur, komfortable, stabile, adrætte Gravel Pro geometri. Retro design, moderne performance.

Kun 250 cykler tilgængelige.
Denne helt unikke Grizl er tilgængelig til 29.899 DKK fra 14. marts 2023 i et begrænset antal på kun 250 cykler. Eksklusivt på canyon.com.

Se alle detaljerebillederne på Velomores Instagram-profil lige her.