01.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

Officielt: Giroen til Danmark i 2012

På et pressemøde i Horsens blev det fredag bekræftet, at Giro d’Italia starter i Herning i 2012. Det italienske etapeløb, der for første gang kommer til Danmark, bliver dermed skudt igang den 5. maj næste år i danske Herning, hvorefter der bliver kørt yderligere to etaper på de danske landeveje. At prologen får start og mål ved Messecenter Herning ligger fast, men det vides endnu ikke, hvordan resten af ruten ligger, eller om Kiddesvej i Vejlig kommer på rutekortet.
Dagen efter prologen går det løs med anden etape, som også har start og mål i Herning over omkring 200 kilometer langs den jyske vestkyst. Det er dog endnu uklart, hvilke byer, der får løbet at se på tætteste hold. Tredje etape bliver med start og mål i Horsens, hvor de østjyske landeveje får ‘stjernestøv’.
– Vi starter lørdag 5. maj næste år med en prolog, som i Giro-sproget bare hedder 1. etape, med start og mål ved Messecenter Herning. Anden etape har start og mål i Herning, og fører feltet til Vestjylland, og tredje etape har start og mål i Horsens og afvikles i det bakkede Østjylland, siger Hernings borgmester Lars Krarup til ekstrabladet.dk.