28.02.2011
Test Test

Omega Pharma-Lottos dårlige weekend

Philippe Gilbert har så den mest enkle forklaring på, at han endte som nummer 43 til Het Nieuwsblad, hvilket er langt under hans sædvanlige standard.
– Med 100 kilometer tilbage sagde jeg til Roelandts (Jurgen, red.), at han skulle køre for sig selv. Da han først var foran, behøvede jeg ikke at gøre mere. De bedste ryttere var oppe foran. Langeveld (Sebastian, red.) gjorde det same som mig i 2008: 50 kilometer langt udbrud. Når vinden blæser på den måde i finalen, er det den bedste opskrift, siger Philippe Gilbert.
Andre Greipel derimod havde ingen problemer med benene, da han trods alt blev nummer 3 til Kuurne-Bruxelles, men taktikken koksede i finalen.
– Jeg havde ingen lead-out. Holdet gjorde et godt stykke arbejde, men jeg mistede et hjul at sidde på i sidste sving, så jeg måtte selv køre de sidste 800 til 300 meter for at komme til fronten. Og der klarede jeg det næsten, men jeg var uheldig, siger Andre Greipel til Cyclingnews.
Netop sprintertogets kvalitet hos Omega Pharma-Lotto i forhold til Team HTC-Highroads, hvor Andre Greipel kommer fra, har der været sat spørgsmålstegn ved. Tillige har Andre Greipel været kritiseret for ikke at holde hovedet koldt i finalerne og sidde rigtigt, da han så ville vinde mere – af hans gamle ’kollega’ Mark Cavendish endda.
Andre Greipel og Omega Pharma-Lotto har måske noget finaletaktik at arbejde med, for når han kan kunne komme på podiet uden en lead-out pilot den sidste kilometer, så fejlede fysikken ingenting.