19.08.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Podcaster starter nyt cykelfællesskab i Aalborg

Den nordjyske hovedstad har fået et nyt cykelfællesskab. Sidemakker CC er navnet og formålet er at samle byens mange ryttere til ugentlige fyraftens ture.

Sidemakker CC er navnet på et nyt cykelfællesskab i Aalborg. Bag cykelfællesskabet står podcasteren Mads Bang, der som navnet afslører, er stemmen bag podcasten Sidemakker og den helt nye cykelpodcast Velo Guiden. Sidemakker CC er gratis og uforpligtende cykelfællesskab for alle i og omkring den nordjyske hovedstad.

Sidemakker opstod i sin tid som en podcast med fokus på tri-sporten, som også er her hvor Mads Bang har sin udgangspunkt. Men den store fysiske spredning på tværs af tre sportsgrene har sat sine spor på kroppen og flere skader har stille og roligt tippet Mads’ fokus og interesse over mod landevejscykling. Derved opstod ideen til både Sidemakker CC og den helt nye podcast Velo Guiden, hvor man følger Mads på sin rejse fra fra tri-sporten mod at blive en vaskeægte cykelrytter og lirekarl på to hjul.

Med inspiration fra lignende fællesskaber i Aarhus, Odense, KBH og Vejle, forsøger Mads at samle Aalborgs mange cykelryttere, uanset niveau, til ugentlige cykelture. Et fællesskab som byen længe har manglet.

“Jeg har set hvad brands som Pas Normal, Rapha og Velofit giver tilbage til det lokale miljø i henholdsvis København og Aarhus, og med lignende tiltag i andre jyske byer, følte jeg at det var på tide, at Aalborg fik et uforpligtende cykelfællesskab, der samler folk på tværs af miljøet, både i og udenfor klubberne” fortæller Mads Bang til Velomore.

“Hos Sidemakker CC er alle velkomne. Vi starter og slutter ved Aalborg Street Food. Vi kører lidt fyraftens ræs og slutter af med en øl eller sodavand og hygger os efterfølgende”.

I første omgang starter det nye fællesskab ud med en fast tur onsdag aften, med afgang fra Aalborg Street Food kl. 18:00. Turene koordineres via Facebook-gruppen og Facebook-siden Sidemakker CC, og har indtil videre budt på de faste onsdags træninger, samt længere søndagsture.

Siden starten for en lille måneds tid siden, har fremmødet været stødt stigende over de første 3-4 samlinger. Afhængig af fremmødte, opdeles der efter niveau og i opstartsfasen er turen gået ud mod den, for lokale ryttere, velkendte “trekant”, som bl.a. lagde asfalt til årets DM i enkeltstart. Her køres der hyggeræs på en overkommelig rundstrækning.

Velomore er i øvrigt med som samarbejdspartner og støtter af podcasten Velo Guiden og i det allerførste afsnit kan du møde vores chefredaktør, Nikolaj Hebsgaard, der forsøger at give Mads lidt tips til, hvor han kan starte sin rejse mod at blive en rigtig cykelrytter.

Du finder podcasten i din foretrukne podcast app.