25.03.2011
Test Test

Politisk pres årsag til CAS appel

Muligheden for at få CAS dom inden Touren er mulig, og det er alle parter interesserede i af hensyn til Touren og Alberto Contador.
– Som jeg forstår det; hvis begge parter ønsker at få løst det før Touren, er der tid til det, siger Pat McQuaid til AFP.
Men han understreger også, at UCI ikke havde noget alternativ til en CAS appel, fordi der var risiko for at begrunde den spanske frifindelse med spansk politisk pres.
– Jeg er klar over, at han (Contador, red.) vil gøre sit bedste. Men den måde det foregik på i Spanien, gav ikke et alternativ. De (Alberto Contadors forsvar, red.) fik massiv opbakning fra politikere som statsminiseteren, der sagde, at han ikke skulle have karantæne. Det er åbenlydt, at han er en atlet højt på strå i Spanien. Men når får den spanske statsminister og præsidenten for den spanske olympiske komite til at blande sig ved at sige noget, hvor de ikke kender kendsgerninger, er det forkert, siger Pat McQuaid.
For han stoler ikke på, at det spanske cykelforbund var upåvirket af den politiske sympati for Alberto Contador.
– Selvom det spanske cykelforbund fortalte os, at det ikke påvirkede deres beslutning, får vi det aldrig at vide, siger Pat McQuaid.
Hvis CAS dommen skal falde før Touren, kan der være tale om, at parterne på forhånd skal blive enige om konsekvent at overholde deadlines for en såkaldt hurtig proces. Tourens interesse er, at ASO ønsker eksponering af løbet i sig selv, og Touren dermed ikke kan bruges som anledning til spin i en verserende dopinsag.