15.03.2011
Test Test

Raceradio kompromis på bordet

For Tour direktør Christian Prudhomme har udtalt sig på ASOs vegne om, hvordan han ser på raceradio anvendelse uden, at det går op i ’Cycling Manager’.
– En rytter uden raceradio er mere intelligent end en rytter med raceradio. Det at have instinktet for og kunne mærke ruten kommer bedre til udtryk. Hvis det var op til mig, så skulle der være en raceradio, men kun fra arrangøren for at give sikkerhedsinformationer, siger Christian Prudhomme til rtbf.be.
Og der er UCI præsidenten helt på linje med ASO, og kan dermed til dels imødekomme holdenes bekymring om rytternes sikkerhed.
– UCI tager rytternes sikkerhed meget alvorligt, og vi er i kontakt med flere kommunikationsvirksomheder om det. Vi arbejder på en løsning, som vil tage højde for sikkerheden i løbene sådan, som Christian Prudhomme foreslår, siger Pat McQuaid til VeloNation.
Det kompromis har så fået en lunken modtagelse hos holdene af formanden for holdene arbejdsgiverorganisation, Jonathan Vaugthers (Garmin-Cervélo team manager, red.).
– Jeg kan ikke tale for alle holdene, men jeg kan ikke forestille mig, at en idé som denne kan fungere. Der er et sprogproblem og udvælgelsen at informationer. Det er helt klart en idé udtænkt af nogle, der ikke arbejder i feltet, siger Jonathan Vaughters til VeloNation.
Holdene har så allerede bragt UCIs sind i kog med den tidligere udmelding om, at de fra den 1. maj gør noget ’demonstrativt’, hvorfor alle forhandlinger er gået i stå indtil videre.
– UCI taler ikke med nogen under afpresning … og det her er afpresning. UCI går ikke indi forhandlinger før, at truslen er trukket tilbage, siger Pat McQuaid.
En del af forklaringen er så, at UCI og AICGP ikke kun er uenige om raceradioer. AICGP har også valgt at bruge konflikten som anledning til at vise utilfredshed med UCIs måde at tage beslutninger på.