24.03.2011
Test Test

Raceradio strejke afblæst

Tillige er en planlagt rytterstrejke aflyst til E3 Prijs Vlaanderen, idet CPA, de professionelle rytteres internationale fagforening, har aftalt at mødes med UCI præsident Pat McQuaid. Det skyldes, at Pat McQuaid tidligere har skrevet et åbent om raceradio konflikten til alle rytterne.
– Næsten efter 1 år fra min tiltrædelse som formand (CPA, red.) og efter gentagen anmodninger om et møde dateret i brev den 14. marts, udtrykker du endelig din tilgængelighed under den forudsætning, at jeg tilbagetrækker ethvert optræk til konflikt med UCI. Er det den slags venskab UCI og dets præsident er sat til at opmuntre til mellem cykelsportens interessenter?, skriver CPA formand Gianni Bugno i et brev til UCI.
Så helt frivilligt er CPA ikke gået med til at opretholde våbenhvile, men forventer til gengæld at få en ægte dialog. Derfor har CPA formanden nu bedt rytterne om ikke at lave ballade i den kommende weekends løb.
UCI præsidentens skepsis overfor CPA kan skyldes, at de ’11 hold’ pønsende på at organisere egen cykelliga, måske har brugt deres ryttere til at fremprovokere spændinger overfor UCI. For det er ikke samtlige ryttere i det professionelle felt, der insisterer på at køre løb med raceradio.
Nogle af dem er faktisk helt fri, og anser det for en fordel, fordi rytterens egen sans for taktik så gør en forskel i løbene.