01.03.2011
Test Test

Raceradiostøj på frekvensen

I Schweiz er der planlagt et møde med deltagelse af Pat McQuaid, og holdene repræsenteres af team managere som Bjarne Riis, Patrick Lefevere fra Quick Step, Harold Knebel fra Rabobank og Geert Coeman fra Omega Pharma-Lotto.

En af deres kolleger, Gerard Vroomen, der tidligere var med til at lede Cervélo TestTeam og nu sponserer Garmin-Cervélo har luftet sine kritiske holdninger til at forbyde raceradioer. Selvom han personligt er imod dem, kan han godt se meningen med at bruge dem, for ifølge ham bruges de ikke kun som en rekvisit til ’Cycling Manager’ sportslig ledelse.

– Der er hold, hvor det til dels gælder, men ikke på de fleste og slet ikke i klassikerne. Raceradioer kan have en stor påvirkning på sprinteretaper, hvor feltet henter udbruddet med laserpræcision. Men man skal ikke tro, at et raceradio forbud, medfører større chancer for, at udbruddet holder hjem. Den taktiske justering fra sprinterholdene bliver at hente udbruddene før, og så bliver løbene mere uinteressante, siger Cervélo medejer Gerard Vroomen.

For han mener, at løbene bliver farligere med al ryttertrafikken til og fra servicebilerne i kortegen. Omvendt kan der også argumenteres for, at man i ’gamle dage’ sagtens kunne gennemføre løb uden raceradioer. Tillige at hvis et udbrud hentes for ’tidligt’ på en sprinteretaper, åbner det mulighed for kontraangreb, som gør løbene knapt så uforudsigelige som at gætte på hvilken sprinter, som kommer først over stregen.

– McQuaid er nu parat til at tale om sikkerhed. Jeg forventer ikke, at han helt ændrer holdning på torsdag, men nu er debatten åbnet, siger Geert Coeman til Sportwereld.
Ifølge de professionelle rytteres fagforening, CPA, er blot 11 % af rytterne tilhængere af komplet forbud, mens 60 % vil have dem tilbage i alle løb.