22.03.2011
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Jesper Bechmann Olsen

Racing Speed XLR 80

Mens de fleste andre producenter efterhånden betegner 50 mm som et medium-profil hjulsæt og nu opererer i langt højere profiler, har Fulcrum ladet vente på sig. Men nu melder de sig på banerne med Racing Speed XLR 80 som er designet til kampen mod vinden til 2012 sæsonnen. Nyheden lader dog ikke vente på sig og mon ikke vi kommer til at se dette hjulsæt blive brugt i 2011 sæsonen på den professionelle scene.
Hjulsættet er testet både i vindtunnel og på landevejen således både aerodynamikken og hjulets styreegenskaber og reaktion er garanteret.
Den nye 80 mm model er opbygget med det velkendte kulfibernav med oversize aluminiumsflanger, mens de justerbare keramiske lejer med CULT teknologien giver en uovertruffen lav rullemodstand.
Hjulet benytter sig som lillebroderen af ’Two-to-one’ egerteknologien med 18 egere i baghjulet og 16 radiale egere i forhjulet. Vægten er opgivet til 1540 gram (715 gram + 825 gram), hvilket er en konkurrencedygtig vægt på markedet for aerodynamiske hjulsæt med fælge i denne højde.
Som svar på tidens trend med matsorte stealthy rammer har Fulcrum besluttet at tilbyde deres Racing Speed hjulserie med mindre iøjnefaldende sorte mærker.
Fulcrum er tidligere blevet brugt som prøvekanin for Campagnolo, så mon ikke vi inden længere får en 80 mm udgave af det populære Bora-hjulsæt at se?