04.03.2024
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Red Bull giver dig chancen for en kontrakt med BORA-Hansgrohes udviklingshold

Er du juniorrytter med masser af power i benene, så har du nu muligheden for at køre dig til en kontrakt med BORA-Hansgrohes udviklingshold i samarbejde med Red Bull.

Er du juniorrytter og drømmer om at blive holdkammerater med Primoz Roglic, Frederik Wandahl og Jai Hindley, så giver Red Bull dig nu chancen for at komme lidt nærmere på at realisere den drøm.

For i hele marts og april måned gør Red Bull det muligt for to talentfulde juniorryttere at køre sig til en kontrakt med BORA-Hansgrohes udviklingshold Team GRENKE – Auto Eder. Hotellet råder i forvejen over danskerne Noah Møller Andersen og Theodor Clemmensen.

Red Bull Junior Brothers er navnet på talentprogrammet, som delvist kører via Zwift og delvist ude i den virkelige verden. Tilmeldingen er simpel. Ved at trykke her, kan man læse mere om talentprogrammet samt tilmelde sig, såfremt man lever op til alderskravet. Mellem d. 1. marts og d. 30. april skal man som deltager nå at gennemføre en række workouts i Zwift, hvorfra udvælgelsen til det videre forløb sker, baseret på dine præstation undervejs.

Vinderne af de to kontrakter via Red Bull Junior Brothers findes i starten af juni. Sidste års vindere Patrick Casey og Anatol Friedl har allerede gjort indtryk på deres danske holdkammerat, Theodor Clemmensen, som kører sin anden sæson for Team GRENKE – Auto Eder.

“De kører stærkt. De bringer noget andet til holdet end os, som er kommet ind ad den klassiske vej. De har noget specielt på en eller anden måde. Primært er de bedre til at køre op ad. Det giver respekt at de har trådt sig til kontrakten og ikke bare er smuttet igennem nåleøjet” fortæller Theodor Clemmensen i et interview med Velomore.

Formålet med konkurrencen er netop at finde det næste cykeltalent og tidligere har ryttere som Jay Vine og Michael Vink vist deres evner i Zwift og MyWhoosh, hvilket har ført til kontrakter på World Touren med henholdsvis Team Alpecin-Deceuninck og UAE Team Emirates. Men hvor Vink trådte World Tour-watt i MyWhoosh, og Jay Vine vandt Zwift Academy, fokuserer Red Bull Junior Brothers på at finde talenter og udvikle dem i deres egen skole.

“At udvikle cykeltalenter har altid været vigtigt for BORA-Hansgrohe. Sidste år tog vi hul på denne innovative tilgang med Red Bull Junior Brothers programmet, hvor vi leder efter talenter over hele verden. Ved at kaste et stort net ud, sikrer vi, at aspirerende cykelryttere, uanset hvor de bor, får mulighed for at vise deres talent” forklarer BORA-Hansgrohe team manager, Ralp Denk.

I Danmark har vi i forvejen et veludviklet talentarbejde ude i klubberne. Men for ryttere, som enten ikke kører i klub eller lige har fået smag for cykling pga. platforme som Zwift, eller som ikke for alvor får vist potentialet fordi deres powerprofil ikke er ideel i forhold til det danske terræn, byder Red Bull Junior Brothers på en oplagt mulighed for at vise deres evner:

“Det er en rigtig god mulighed for at vise sig frem og finde en anden vej til et hold. For en dansk bjergrytter bliver det måske lidt nemmere, hvis man kan sidde i garagen og vise hvad man kan, end hvis man skulle gøre det i et cykelløb på flad vej. Her får alle chancen og alle bliver tjekket igennem på alle parametre. Det er en god udvikling” siger Noah Møller Andersen til Velomore, om muligheden for at køre sig til en god kontrakt i et computerspil som Zwift.

Så er du en ambitiøs juniorrytter er det bare med at få dig tilmeldt Red Bull Junior Brothers og hoppe på smarttraineren.

Du kan glæde dig til at læse mere om Noah og Theodors vej mod stjernerne via BORA-Hansgrohes udviklingshold i vores sommernummer.