02.01.2011
Andreas Ø. Pedersen

Richie Porte: Vil gerne blive hos Bjarne Riis

Da Team Saxo Bank udmeldte, at de havde skrevet kontrakt med den unge Richie Porte, var der ikke mange, der vidste, hvem han var. I løbet af sin første sæson satte Porte sit navn fast ved at vinde enkeltstarten i Tour de Romandie og ungdomskonkurrencen i Giro d’Italia, hvor det i øvrigt endte med en samlet syvendeplads. Derfor var der også stor interesse om Riis-rytteren, der blev rygtet væk, men Bjarne Riis slog fast, at han ikke skulle nogen steder. Nu åbner Porte op for at blive.

– Der var en hel del interesse, og jeg fik præsenteret store cifre andre steder fra. En agents rolle er at lande de bedste aftaler, men det var helt ærligt noget bullshit. Bjarne var ham, der troede på mig og gav mig en kontrakt. Jeg er glad her, og jeg ser mig selv hos Riis i lang tid fremover. På dette hold vil de arbejde for mig, siger Porte til sporten.dk og åbner for at blive på holdet.

– Min plan er at blive. Holdet fungerer, historien har vist, det er et godt og lykkeligt sted at være. Fyre forlader holdet og kommer tilbage, og andre ryttere i feltet har rådet mig til ikke kun at tænke på penge.