15.01.2011
Stig Cornelius

Rygter om plan B bekræftet

Fredag aften har Jurgen Van den Broeck fra sit holds træningslejr på Mallorca bekræftet, at der var samtaler mellem hans agent og holdejer Bjarne Riis.

– Riis talte med min agent om, at jeg skulle til Saxo Bank som alternativ, hvis Contador fik karantæne. Jeg var personligt ikke involveret i forhandlingerne, så jeg ved ikke, hvor langt de kom. Jeg ved kun, at det er en kompliment, at en mand som Riis var interesseret i mig. Jeg kunne så ikke fortsætte med at vente og forlængede min kontrakt her, siger Jurgen Van den Broeck til Cyclingnews.

Ligesom de andre tunge klassementsryttere dufter Jurgen Van den Broeck, og har i denne uge overfor Cykelmagasinet bekræftet, at han vil på podiet i Paris. Og fredag aften uddybede han, at løbet bliver mere åbent uden Alberto Contador.

– Hvis Contador ikke er der, kan enhver fra top 10 sidste år vinde. Det kan blive mærkeligt, fordi alt kan ske. Enhver rytter tror, at han har chancen for at vinde. Jeg ved ikke, hvem der vil kontrollere løbet – man kan få en situation som i 2006, da Pereiro fik forspring. Det bliver mere aggressivt end sidste år, siger Jurgen Van den Broeck.
Uden spanieren vil ansvaret for at kontrollere løbet blandt andet være Team Leopard-Treks med Andy Schleck som storfavorit.