22.09.2020
Test Test

Velomore tester Scott RC Premium Kinetech

Udviklingsmålet med den nye tøjserie var at skabe et ultralet og aerodynamisk sæt cykeltøj uden unødvendige syninger. Og straks man mærker på tøjet er det også klart, at der er tale om noget helt specielt. Der er tale om en meget strækbar og delikat metervare, hvor især trøjen virker som fin og skrøbelig silke, som man næsten er bange for skal gå i stykker, når man trækker den på. Men det gør den ikke.

[SPLIT] [IMG2] [SPLIT]
 

Aero-trøje med mangler
Trøjen har en betydelig kompressionseffekt og klæber sig nærmest til overkroppen. Den er skabt med såkaldte “aero-dimples” på ærmer og skuldre, som skal give en forbedret aero-effekt – tænk på hullerne i golfbolde. Trøjen er absolut slimfit, og man skal være forholdvis tynd for overhovedet at kunne bruge den. Den er kort foran og længere bagtil, og sammen med kompressionseffekten er den ikke særlig behagelig at stå i.

[SPLIT] [IMG3] [SPLIT]

Til gengæld sidder den rigtigt, når man er foroverbøjet over styret – præcis som det gælder for en speedsuit. Hele ideen med at lave den facon og bruge en strækbar metervare, er, at der ikke skal komme folder på tøjet, som både kan være ubehagelige og være aerodynamisk uhensigtsmæssige. Men det lykkes ikke helt. Trøjen sidder ikke så tæt, godt og uden folder som en speedsuit, og så går ideen lidt tabt. Den runde hals kan man have sin mening om rent æstetisk. Men udskæringen er så stor, at pasformen lider lidt under det – i hvert fald på CM’s tester. Bagpå har man valgt to mindre lommer i stedet for tre. Det er også almindeligt på moderne speedsuits, og det giver mening, hvis man ikke rigtig skal bruge lommerne til noget særligt, men tre traditionelle lommer er og bliver dog langt mere praktisk. Alt i alt er det en trøje, man lige bør prøve inden man kaster sig ud i køb.

[SPLIT] [IMG4] [SPLIT]
Sublime bukser
Bib-shortsene er til gengæld fremragende uden kompromiser. Det gælder lige fra den suveræne pude (muligvis den bedste denne tester har prøvet), over de brede strækbare seler til det super lækre vandafvisende stof og den differentierede kompressionseffekt. Teksturen/mønsteret fra trøjens ærmer går igen på benene, og så er fronten af bukserne dejligt lave, hvilket også er rart når man står af på naturen vegne. Benene måtte efter denne testers smag gerne lige have været et par centimeter længere, men det går bestemt an, og elastikken holder dem godt på plads. Med en samlet vægt for sættet på 250 gram bliver det svært at finde et lettere sæt cykeltøj.
[SPLIT] [IMG5] [SPLIT]

Facit
Hvis ideen er, at Scott RC Premium Kinetech skal være et fuldgyldigt alternativ til en speedsuit, er projektet ikke fuldt vellykket. En speedsuit vil typisk sidde bedre og endnu tættere til overkroppen. Hvis ideen er at lave et meget let sæt sommercykeltøj – måske mhp. at optimere tiden på granfondo sydpå – er projektet mere vellykket. Men i så fald havde vi gerne set 3 lommer bagpå trøjen. Bukserne fortjener 6 stjerner og er blandt de bedste på markedet, men trøjen har efter vores opfattelse nogle svipsere og fortjener 4 stjerner.