30.03.2021
Mikael Munkebo Schrage

Velomore tester Scott Traction LF handsker

 

Scott´s handsker har fulgt os i tykt og tyndt i et halvt år på mountainbike, gravelcykel og på landevejen. Fra 10 grader og regnvejr på Mallorca til sommervarme og 30 grader i Danmark. Handsken er designet til er være et ultra tyndt lag mellem din hånd og dit styr, så der er ikke gel eller andre materialer i håndfladen, som generer din kontakt til styret. Til gengæld er der så heller ikke noget som hjælper med at give dine hænder ekstra komfort, hvis det er det, du har brug for. Til gengæld får du tæt på den samme fornemmelse for styrkontakt, som når du ikke har handsker på, og du får et bedre greb om styret og lidt beskyttelse af hele hånden ved styrt.

 

Pasform

Vi har haft en størrelse small til vores små hænder, som normalt passer en str. 7, 8 eller small/medium i andre mærker. Handsken sidder tæt, og der skal arbejdes lidt for at få den på hånden, da manchetten eller skal vi kalde det skaftet, ikke er særligt elastisk. For vores smalle hånd betyder det ikke mere, end at det koster lidt ekstra sekunder at få den på, til gengæld sidder den godt under hele cykelturen, hvor man ikke undervejs har behov for at justere den. Handsken er meget smidig på håndfladen, da der ikke er nogen syninger hen over håndfladen, som begrænser materialets bevægelse. Handsken er også ekstrem åndbar, da materialet er tyndt og fyldt med små huller. Handsken kan derfor også bruges når det er rigtigt varmt, hvor den hjælper med at sikre at dine varme og måske svedige hænder stadig har godt fat i styret.

 

 

De små smarte løsninger

Scott´s handske er selvfølgeligt forberedt til at kunne betjene en touchskærm undervejs, hvad enten det er din GPS eller din telefon.  En anden smart feature, er at hver handske er udstyret med en lille magnet, der kan holde handskerne sammen tasken, så du måske aldrig mere skal lede febrilsk efter den, der gemmer sig.

 

På sporet

Det er en smagssag om man er til gel og andre indlæg i sine handsker, men der er ingen tvivl om, at de tynde Scott handsker giver en suveræn kontakt til, og føling med styret. Du undgår at dine svedige hænder glider af dine greb og betjening af gearskifte og bremser sker også med fin føling og fornemmelse. Det tynde materiale giver en begrænset beskyttelse ved styrt, men det hjælper helt sikkert med at undgå, at du får en masse småsten op under huden, som hvis du tager et styrt uden handsker. Vi har spottet, at det er blevet moderne for nogle professionelle at træne uden handsker, men vi skal gerne indrømme, at vi føler os næsten nøgne på mountainbiken, hvis ikke vi har et par langfingrede handsker på.

 

Facit 

Hvis ikke du for længst har opdaget det, så er langfingrede handsker vejen frem hele året, uanset om den står på trail eller cross country. Scott Traction LF leverer et par flotte, gennemtænkte handsker i en lækker kvalitet til en skarp pris. Vi har brugt dem intensivt i 6 måneder med utallige ture i vaskemaskinen, men handsken står stadig kniv skarpt, og er stadig vores første valg næsten uanset, hvilken cykel vi skal afsted på.