19.08.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Lasse Klausen

Sidste års MTB-World Cup vinder tester positiv for steroider

Mountainbike verdenen vågnede i dag op til noget af en mavepuster. Sidste års samlede vinder af World Cuppen, schweiziske Mathias Fluckiger, er blevet testet positiv for det anabolske steroid, Zeranol, og indtil videre suspenderet.

Ifølge flere schweiziske medier blev Swiss Cycling torsdag eftermiddag gjort bekendt med, at Swiss Sport Integrity havde fundet det anabolske steroid, Zeranol, i en blodprøve, som blev udtaget fra Fluckiger den 5. juni 2022 i forbindelse med de schweiziske mesterskaber, som Fluckiger i øvrigt vandt. B-prøven er stadig ikke færdiggjort.

Derfor valgte Swiss Cycling med det samme at suspendere ham, og han deltager bl.a. ikke i EM-mesterskaberne denne weekend.

Det må siges at være et kæmpe chok for hele mountainbikeverdenen. Fluckiger har altid været et kæmpe fyrtårn inden for sporten, og har tit givet Schurter kamp til stregen. Fluckiger blev sidste år vinder af World Cuppen, og ligger pt. nr. 10 på ranglisten. Så sent som den 10. og 12. juni vandt han Short Track og XCO distancen ved World Cuppen i Leogang.

Hovedpersonen selv har ikke udtalt sig endnu.