09.04.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Lasse Klausen

Spændende Short Track hos mændene

Der var også lagt op til et spændende Short Track løb hos mændene, hvor Henrique Avancini, havde hjemmebane fordel. Det blev dog Alan Hatherly, som tog sejren i den afgørende spurt. Sebastian Fini fik en 18. plads.

Petropolis i Brasilien ringer nok ikke så mange klokker hos cykelfans, men det er faktisk Henrique Avancinis hjemmebane, og han har i mange år arbejdet for, at World Cuppen kom forbi hans hjemland. Det skete så i går, og publikum var på plads for at heppe på den lokale helt.

Da starten gik var tempoet som sædvanligt højt, og Avancini lagde sig hurtigt i front med de sædvanlige forfølgere. Her blev han et par runder indtil at nogle af de yngre kræfter tog over. Avancini forsøgte hele tiden at ligge sig i front igen, men måtte nok sande, at hans modstandere ikke bare sådan lige ville forære ham en sejr på hjemmebanen.

Som runder gik var det svært at spotte en tydelig vinder, og frontgruppen forblev troligt sammen uden de store angreb. På den sidste runde angreb Schurter og lagde sig i front, mens Avancini var nr. 2 og Maxime Marotte nr. 3. Der gik dog ikke længe inden at Avancini overhalede Schurter, og et kort øjeblik så det ud til, at han rent faktisk kunne vinde. Men ak nej, på den sidste stigning blev Avancini overhalet af Thomas Litscher, Alan Hatherly og Maxime Marotte med Litscher i spidsen. Da de nærmede sig målstregen troede Litscher sikkert at sejren var hjemme, men Alan Hatherly hav den alt hvad han kunne, og overhalede Litscher i sidste øjeblik. Nr. 3 blev Marotte og Avancini blev nr. 4.

Sebastian Fini fik en 18. plads, mens at Simon Andreassen af ukendte årsager ikke stillede til start.