18.02.2011
Test Test

Spanien hverken bananrepublik eller doperparadis

– Nu starter vi helt forfra, siger den tyske farmakolog Fritz Sörgel, mens den tyske IOC vicepræsident kræver indblanding fra UCIs og WADAs side ifølge DPA.
Samtidig har de mere subjektive kommentarer fra kritikerne af frifindelsen været, at Spanien i dopinghenseende var en bananrepublik og dopernes paradis. Men det finder det spanske cykelforbund sig ikke i. Da slet ikke fra tyskernes side.
– Ovtcharov (tysk bordtennisspiller, red.) har spist forurenet (Clenbuterol, red.) i Kina, også selvom man der ved, at kødet der tit er forurenet. Man kan derfor sige, at han ikke har været opmærksom nok. Alligevel lod WADA tyskerne ham klare frisag, siger det spanske cykelforbunds præsident Juan Carlos Castano.
Dermed siger han, at der er tale om positiv særbehandling af den tyske bordtennisspiller, hvorimod det spanske cykelforbunds ræsonnement var, at Alberto Contador burde kunne tage det for givet, at kød fra Spanien var fri for Clenbuterol.
Ud af 14.000 fødevarekontroller af spanske kvægopdrætteres besætninger har der heller ikke været så meget som en positiv test af Clenbuterol, men det spanske cykelforbund erklærede sig enig med deres cykelnationalhelt.