09.01.2011
Stig Cornelius

Storhold deler rov i Oceanien

På New Zealand var Team HTC-Highroads Hayden Roulston, der trak den længste eger. Han kørte op til en 12-mandsgruppe, og forlod den med en anden rytter før de sidste 2 omgange. Hayden Roulston vandt også mesterskabet i 2006.

– Jeg skulle arbejde hårdt for sagen i dag, men det var det værd. Heldigvis er jeg i god form, og jeg kunne holde til finalen. At bære mesterskabstrikoten i 2011 giver god moral, siger Hayden Roulston.

I Australien var det Garmin-Cervélos Jack Bobridge, som vandt holdets andet mesterskab efter, at Alex Rhodes havde vundet hos kvinderne. På trods af alderen på 21 år er det langtfra første gang, at Jack Bobridge vinder et mesterskab, da han tidligere har vundet VM og australsk mesterskab på banen samt Commonwealth Games guld og U23 VM enkeltstart.

– Den her sejr rangerer temmelig højt på min resultatliste. Enhver vil gerne kunne sige, at de er australsk landevejsmester og at blive det er fantastisk. Bare det at vise farverne i det professionelle felt er fantastisk, siger Jack Bobridge.

Her taler det til hans fordel, at han som banerytter skal være i form lidt tidligere end de professionelle landevejsryttere, der for alvor først kommer på arbejde til foråret i Europa. Det skyldes, at der er bane World Cup i marts måned.