07.03.2011
Andreas Ø. Pedersen

Styrt kan koste Jakob Fuglsang dyrt

Det gik ikke efter bogen for Team Leopard-Trek på dagens etape i Paris-Nice. Den 199 kilometer lange etape blev ifølge holdets sportsdirektør Kim Andersen enden på danskerens klassementsdrømme efter et voldsomt styrt.
– Vi havde bestemt satset på, at Jakob skulle komme hjem fra Paris-Nice med en flot samlet placering, men jeg vil blive særdeles overrasket, hvis det kan lade sig gøre nu, siger Kim Andersen til Politiken.dk.
Ikke kun Fuglsang var i asfalten. Også Frank Schleck og Linus Gerdemann styrtede på etapen, hvor Fuglsang endte med at tabe 1.15 minut pga. cykelskift efter en påkørsel af en anden rytter.
– Jakob måtte stoppe op, da Frank røg i asfalten, og han blev derefter påkørt af en anden rytter, så gearet blev beskadiget, og han måtte have en ny cykel. I jagten på at nå op til feltet, kom Jakob ind i en rundkørsel med for stærk fart, og det var dér, han kom galt af sted.
Kraftigt snitsår i hånden
– Han slog sig gevaldigt over det meste af kroppen, ligesom han fik nogle kraftige snitsår i den ene hånd, som blødte ret voldsomt. Han var dog i stand til at fortsætte, men hvor meget, han formår at yde i resten af løbet, er et stort spørgsmål, slutter den danske sportsdirektør.