19.03.2011
Test Test

Svært at teste for væksthormon

Forklaringen er den, at væksthormon kun kan spores mellem 8 og 24 timer efter, at det er taget. Derfor skal doperne være ualmindeligt uheldige, og det kræver en blodprøve. UCI er naturligvis glade for, at det kan lade sig gøre, men en ekspert på området er knapt så imponeret.
– Testmetoderne har ikke ændret sig siden 2007, og vi har altid været forbavsede over så få positive tests, siger dr. Marital Saugy til Cyclingnews. Han leder det WADA akkrediterede laboratorium i Lausanne (Schweiz).
Ifølge den franske antidoping professor Gerard Dine, som blandt andet har været med ti lat udvikle blodpasset, mener, at væksthormon typisk bruges i vintertræningen, hvilket yderligere kan forklare de få positive tests.
– Den positive væksthormon test i cykelsporten er opmuntrende. Måske vil det få dem, der bruger det til at ændre deres vaner, fordi de er skræmte, siger professor Gerard Dine.
For når sæsonen er startet bruges der et andet væksthormon, IGF-1, som genopfrisker muskler efter intensive løb, og det er endnu sværere at spore.