25.11.2021
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Tadej Pogacar vinder Velo d’Or

Den 23-årige slovener har haft et forrygende 2021, og han har netop vundet Velo d’or prisen foran Primoz Roglič og Wout van Aert.

Året nærmer sig sin afslutning, og dermed er det også tid til at, der skal uddeles priser for kalenderåret 2021. Den største individuelle pris Velo d’Or blev i dag uddelt, og her var det ikke overraskende Tadej Pogačar, der sluttede øverst på skamlen.

Sloveneren har haft et helt formidabelt 2021, hvor han genvandt Tour de France og også sikrede sig sejre i Liège-Bastogne-Liège og Il Lombardia, foruden at slutte øverst på UCI’s verdensrangliste med 5363 point. Ikke siden Bernard Hinault har en rytter formået at vinde Tour de France og monumenter i samme sæson, så det var ikke den store overraskelse, at Tadej Pogačar kunne løbe med prisen.

I Tour de France var det som bekendt Jonas Vingegaard, der viste sig som største konkurrent til den gule trøje, og i Velo d’Or prisen havde Tadej Pogačar også dansk modstand, da Kasper Asgreen var nomineret på baggrund af et 2021, hvor han vandt Flandern Rundt. Det var dog ikke nok til at han kom på podiet, da Primoz Roglič fik andenpladsen, mens Wout van Aert tog den sidste podieplads.

Det var de selvsamme tre ryttere, der også fordelte pladserne mellem sig i 2020, men her var det Primoz Roglič, der ved den lejlighed forviste Tadej Pogačar til andenpladsen. Julian Alaphilippe blev ved samme lejlighed kåret som årets franske rytter.

Det er det franske cykelmagasin Vélo og sportsavisen L’Equipe der uddeler prisen på baggrund af stemmer fra internationale cykeljournalister. Prisen er blevet uddelt siden 1992, og Bjarne Riis er indtil videre den eneste dansker, de er kommet på podiet. Det skete i 1996, hvor hans sluttede nummer to efter belgiske Johan Museeuw.