03.03.2011
Andreas Ø. Pedersen

Team Concordia debuterede i GP Samyn

Nikola Aistrup, Thomas Guldhammer, Ricky Enø, Rasmus Guldhammer, Kaspar Schjønnemann og Nicolai Steensen fra Team Concordia Forsikring Himmerland åbnede onsdag landevejssæsonen i et hårdt UCI 1.1 løb Grand Prix Samyn i det sydlige Belgien.
Et stort felt på 180 ryttere, hvoraf næsten alle var ProTeam eller Professionelle Teams, skulle køre i alt 194 km. Rytterne startede med at køre én stor omgang og efter 130 km blev de sidste 64 km kørt på en klassisk belgisk rundstrækning med sidevind, brosten og bakker. I finalen endte sejren hos Leopard-Treks Dominik Klemme, mens Nikola Aistrup blev bedste rytter fra det danske hold som nummer 72.
– De første 40 km var en pinsel. Men efter et par timer blev benene bedre og bedre. Men 30 km før mål var der desværre udsolgt, så derfra handlede det bare om at overleve. Det er rigtig godt at komme i gang og få nogle gode løbskilometer, lød det efter løbet fra Nikola Aistrup.
Sportsdirektør Brian Henriksen var godt tilfreds med sine ryttere. Han sagde efter løbet: – Vi klarede os fint efter de vanskelige forhold. Det var professionelle ryttere i verdensklasse, som deltog i det her løb. Nu kører jeg sammen med de seks ryttere, mekaniker Max Nielsen og vores hollandske massør Anno Petersen op til Anno’s hjem for at forberede os til den næste opgave, som er UCI løbet GP Lillers, vi kører i Frankrig på søndag.