14.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

‘The Sniper’: Noget magisk over holdet

For Nick Nuyens – der også har øgenavnet ‘The Sniper’ – har det været en succes at komme til Bjarne Riis’ mandskab, Team Saxo Bank-SunGard, efter flere år på Rabobank, Cofidis og Quick Step. Det, der har fået belgieren til at præstere, er noget, Bjarne Riis gennem årene har arbejdet meget med – nemlig holdånden og fællesskabet.
– Der er en helt særlig atmosfære på holdet. Der er noget magisk over at være en del af det her fællesskab, som får mig til at præstere. Alle ansatte er på dette hold, fordi de virkelig brænder for sporten. De er loyale, og de er åbne overfor nye udviklingsmuligheder uden at gå på kompromis med det essentielle – holdånden, siger Nick Nuyens til holdets hjemmeside.
– Bjarne ved, at det er de små ting, der gør den store forskel, og han lægger mærke til ting ved både ryttere og materiel, som kan forbedres, og det har fået det bedste frem i mig. Men det er ikke kun ham (Bjarne Riis, red.). Det er hele atmosfæren. Alle på holdet er nede på jorden, og vi er alle gode til at give hinanden plads og selvtillid. Jeg føler mig stærkere, skarpere og tror på mig selv i en grad, jeg ikke har gjort før, og det har alt sammen noget at gøre med magien på holdet.
‘The Sniper’
– Nogle kalder mig ‘The Sniper’, fordi jeg har en tendens til at dukke ubemærket op på de afgørende tidspunkter og fyre kanonen af. Lidt på samme måde som en fodboldspiller formår at befinde sig det rigtige sted i feltet og kan afgøre kampen. Jeg er som sagt en taktisk rytter, og min force er mit overblik, lyder forklaringen.