20.03.2011
Test Test

Thomas Voecklers forvirrende trikoter

Thomas Voeckler er måske Frankrigs mest populære cykelrytter, og derfor vil franskmændene helst se ham I den franske mesterskabstrikot. Samtidig fører han UCI Europe Tour, og derfor skal han til nogle løb køre i en hvid UCI trikot.
– Lige før Paris-Nice fik jeg at vide, at jeg skulle bære Europe Tour ledertrikoten. UCI sendte en masse trikoter, så jeg har rigeligt af dem indtil GP E3. Så får vi at se i april, om jeg stadig fører. Men under alle omstændigheder kan jeg igen bære den franske mesterskabstrikot til Flandren Rundt, siger Thomas Voeckler til Cyclingnews.
Derfor skal han køre i den franske mesterskabstrikot til UCI World Tour løb, og den hvide til alle løb udenfor UCI World Tour, det vil sige UCI Europe Tour løb. Men det forvirrer åbenbart hans fans.
– Jeg siger ikke, at jeg ikke kan lide den her trikot (Europe Tour, red.), men den er ikke særlig kendt af tilskuerne. Folk kigger åbenbart efter andre farver for at genkende mig, siger Thomas Voeckler.
Til Middelhavet Rundt havde han så det luksusproblem, at han skulle trække i en helt tredje trikot. Han førte samlet undervejs og kørte derfor i førertrøjen.