31.03.2011
Test Test

Tom Boonen under sejrspres

For Tom Boonen har haft et møde med Patrick Lefevere om sin næste kontrakt, som Quick Step med sidste års investorer alt andet lige har råd til.

– 2 dage før Milano-San Remo sad jeg og snakkede med Tom. Det var en god samtale, for han tænker ikke på at skifte hold. Tom kender sig selv, og han ved, at hans markedsværdi er givet af hans personlighed, siger Patrick Lefevere til Sporza.

Det er kommerciel logik, at en rytter med personlighed giver eksponering. Men Tom Boonen skal også vinde, da det er i retning af den rette omtale frem for at følge de hvide striber så meget, at der tages fejl af kokain frem for en autentisk målstreg.

– Det drejer sig om resultater. Hvis han fortsat vil opretholde sin finansielle situation, skal han også levere varen. At blive sat på Poggio, nummer 9 i Waregem – det er lige meget. Men jeg kigger på det efter Roubaix. Hvis andre kører bedre, kan han blive nødt til at genoverveje, siger Patrick Lefevere.

For i Quick Steps verdensbillede afgøres det indenfor få uger, om hele sæsonen har været en succes eller ej, idet kun sejre i Flandren Rundt og Paris-Roubaix tæller. Ikke et ondt om en etapesejr i Touren eller nogle dage i en bjergtrøje, men Quick Step er først og fremmest et flamsk cykelhold, hvor sejre i brostensklassikerne er hele meningen med at drive cykelhold. Gent-Wevelgem sejren er ikke ligegyldig, men den er mere eller mindre obligatorisk for en rytter på Tom Boonens lønniveau.

I værste fald for Tom Boonen kan andre brostenskrigere som Fabian Cancellara, Juan Antonio Flecha, Philippe Gilbert og Thor Hushovd blive årsagen til, at han til næste år må nøjes med 2 i stedet for standard 4 udstødningsrør på en tysk luksusbil.

Allerværst er det måske at blive slået af Philippe Gilbert, da han kommer fra en anden landsdel af Belgien.