29.05.2021
Test Test

Tomheden i de andres liv chokerer mig

”Jeg tager mine ting ud af bilen og sætter cyklen sammen. Fra fortovsrestauranterne nysgerrige blikke fra turister og byens beboere. Ikke-cykelryttere. Det er frygteligt at tænke på, hvor indholdsløs deres tilværelse må være.”

Sådan begynder Tim Krabbés bog Cykelrytteren. Den bedste roman der nogensinde er skrevet om cykling. Der er ikke et gram ironi i udsagnet om, hvor skrækkelig indholdsløs ikke-cykelrytteres liv må være.

Det indkapsler den dedikerede cykelrytters stærke identifikation med sin sport: Jeg er cykelrytter. Det er meningsfuldt. De andre er ikke cykelryttere. Så mangler de mening. Det er frygteligt for dem.

Men hey, hvis jeg er cykelrytter, er jeg med i klubben. Fedt! Rationelt betragtet er det naturligvis noget vrøvl. Folk der lystfisker, dyrker grøntsager eller spiller guitar kan fortælle om lignende meningsfylde i deres aktiviteter.

Det ved skakspilleren Tim Krabbé godt. Men der er en stærk appel i at tage identifikationen på sig. Også hvis man bare er motionist, som jeg, og aldrig har

Læs hele Velomore digitalt

Årsabonnement 425 kroner

Consent
Consent(Required)

Denne artikel er forbeholdt abonnenter af Velomore.
Allerede abonnent?

Log in