27.02.2011
Test Test

Tour of Beijing godkendt af UCI

Der er så allerede lavere kategoriserede etapeløb for både mænd og kvinder i landet med verdens andenstørste økonomi, det vil sige World Cup China og Tour of Chongming Island til kvinderne. Tour of Beijing er fra starten tænkt som et UCI World Tour løb, der forventes at blive kørt til efteråret 2011.
– Løbsarrangørens indsats for at imødekomme UCIs krav er imponerende, og de er allerede nået langt. Det er rart at konstatere, at Beijings lokale myndigheder holder standarden fra OL i 2008, da de er stærkt engagerede i, at et løb på højt niveau utvivlsomt skal have succes som en af årets store internationale sportsbegivenheder, siger UCIs globale direktør Alain Rumpf.
For Kina er til dels Tour of Beijing en magtdemonstration i at være stormagt med 5 etapers langt løb på højeste niveau, for dermed overgås Indien, som blot har 2 løbsdage i Tour of Mumbai. Forretningsmæssigt giver det absolut mening for de hold, der har globale sponsorer.
Forhåbentligt er så ikke nogen kinesere, der bliver tvangsflyttet som til OL eller fabrikker, der skal lukkes ned under etapeløbet af hensyn til, at cykelrytterne skal kunne trække vejret for smog fra kulfyrede kraftværker.