14.02.2011
Test Test

Træn med David Moncoutié

Det foregår i omegnen af Lyon, og der er mulighed for 3 forskellige ruter på henholdsvis 92,2 km, 88,8 km og 44,9 km. Der er tale om både flotte ture og masse af stigningerne af varierende hårdhed. Ruterne er finpudset gennem en årrække, idet Moncoutié er flyttet fra Lyon til den landlige idyl i Soucieux-sur-Mines ca. 50 km vest for Lyon. De sidste par års træning har taget deres udgangspunkt i områderne omkring Lyon og desuden lidt længere nordpå i Beaujolais. Bjergene er en naturlig og central del af den løbende træning, og ruternes bjerge er mellem 400m og 800m høje.
Circuit 1: Les monts du lyonnais er den mest benyttede. Her er der indbydende skove og de 2 toppe, col de la Luere og col de Croix-de-Part, bruges til den intensive intervaltræning. Col de la Luere er 8 km lang inklusive et fladt stykke på toppen på vejen mod col de la Malval og tager ca. 20 minutter. Col de Croix-de-Part er 4 km med en gennemsnitlig stigning på 10% og dermed velegnet til hård træning. Moncoutié træner meget ofte alene og har helt specifikt brugt dette bjerg som forberedelse til Col de Faron i Tour Méditerranéen. Ruten har også lette stykke oven på stigningerne, men rigtigt dansker fladt bliver det aldrig.
Circuit 2: Les monts du Beaujolais Denne rute er lettere end den første, men den er mindst lige så smuk med masser af skov og en smuk top i form af col la Croix-de-Thel.
Circuit 3: Circuit du mon Popey Denne rute anvender Moncoutié til restitution, og han har ikke tal på, hvor ofte han har kørt den. Husk blot på, at der er tale om restitution i kuperet terræn. Mont Popey skal bestiges, men der bliver alligevel mulighed for at få nogle omdrejninger i benene.
Du kan finde Circuit 1 på: http://connect.garmin.com