23.03.2011
Test Test

UCI har en 1 dag tilbage

Det er allerede rygtet fra det spanske cykelforbunds side, at UCI vil appellere.
– Det er deres mening. De har ingen grund til at tro det andet en, at det er deres mening, siger UCI præsident Pat McQuaid.
Der er så ingen tvivl om, hvor Spanien står som nation, idet statsministeren offentligt gav udtryk for, at Alberto Contador nok var uskyldig før, at det spanske cykelforbund officielt frikendte ham efter hans hjemlige appel. For
– Det er op til cykelsporten selv at ordne egne sager. Jeg synes ikke, at der skal indblanding fra politikere til, for de kender ikke sagernes kendsgerninger. De giver kun udtryk for deres politiske holdninger. Jeg var ikke overrasket over at se det komme fra Spanien. Intet spansk kan overraske mig. Men skuffende er det, sagde Pat McQuaid dengang.
Det er så ikke første gang, at UCI præsidenten er ude med riven efter Spanien for at have en slatten antidopingholdning. Helt konkret ved han ikke endnu ikke, om UCI appellerer den spanske frifindelse til CAS.
– Min (UCIs, red.) var her på kontoret til morgen, og han sagde, at han stadig kiggede på dokumentationen, og diskuterer den med WADA. I morgen eller overmorgen sætter vi os ned, og taler igennem, hvad vi gør, sagde Pat McQuaid i går.
Philip Nielsens nylige Clenbuterolsag er så brugt som eksempel på, at UCI sikkert ikke vil appellere, men der er en afgørende forskel. Danskeren testede positiv i et land, hvor det ikke er en hemmelighed, at der bruges Clenbuterol af kvægopdrættere. Men det er forbudt i EU og dermed så vel i Frankrig som blandt spanske kvægopdrættere, der leverer til eksempelvis slagteren i Irun.
Men selvom UCI ikke appellerer til CAS, så har WADA stadig yderligere 3 uger til at gøre det i, hvorfor UCIs beslutning ikke alene afgør, om der appelleres.