02.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

UCI sejr til Rasmus Guldhammer

Rasmus Guldhammer fra Team Concordia Forsikring Himmerland har rigtig fart på cyklen for tiden. For 14 dage siden blev han den bedste dansker i et stort etapeløb i Kroatien, da han viste sine klatreevner på løbets kongeetape. I sidste weekend viste han et enestående spurt-talent, da han besejrede samtlige 176 konkurrenter i det tyske Rund um Ascheffel. Og i dag vandt han den fornemste sejr, da han i den danske landsholdstrikot vandt dagens anden halvetape i det store belgiske etapeløb Triptyques des Monts et Chateaux.
Det danske landshold fik ellers en dårlig start i løbet, da et tidligt udbrud med 25 ryttere i går overraskede alle favoritterne og kom i mål med 3 minutters forspring. Men i formiddags tog Rasmus Guldhammer halv revanche ved at blive en flot nummer 6 på den 10 km lange enkeltstart. Og man må sige, at revanchen blev fuldbyrdet, da han her til aften vandt 2. halvetape.
Etapen var en samletstart over 120 km, hvor der kørte otte forskellige udbrud afsted. Men ingen fik ret stort forspring, og 3 km før mål blev de sidste udbrydere indhentet. Det endte derfor med en massespurt op af en 900 m lang bakke, hvor Rasmus Guldhammer rykkede fra feltet da der manglede 200 m til målstregen.
– Vi snakkede lidt sammen, og da jeg meldte gode ben, beskyttede Sebastian (Lander, red.) mig totalt for vinden de sidste 15 km. Og da han og Otto fra landsholdet leverede mig blandt de forreste med 700 m tilbage, åbnede jeg selv spurten. Der var lige en fra det amerikanske landshold, som havde et lille hul. Men ham røg jeg forbi ved 200 m mærket. Og i mål vil jeg tro, at jeg var ca. 5 sekunder foran nummer 2. Så det gik rigtig godt i dag, udtalte den stolte vinder efter etapen.
Rasmus Guldhammer og landsholdet kører i morgen den sidste etape, som afvikles over 162 km på de belgiske landeveje. Herefter går turen nordpå til Danmark.
Resultat af 2b. etape
1 Rasmus Guldhammer (Danish National Team) 2:46:18
2 Jonas Van Genechten (Wallonie Bruxelles – Credit Agricole) 0:02
3 Jonathan Fumeaux (Atlas Personal) 0:03
Samlet stilling
1 Tom Dumoulin (Rabobank Continental Team) 6:53:03
2 Jonathan Dufrasnes (Wallonie Bruxelles – Credit Agricole) 0:23
3 Vegard Stake Laengen (Norwegian National Team) 0:25