14.01.2011
Stig Cornelius

UCIs blodpas helt acceptabelt

Der har været kritiske røster fremme om blodpassets gyldighed, men har primært været af dem, der fik åbnet dopingsager af UCI på baggrund på for varierende testresultater af løbende analyser. Tværtimod ser Team Leopard-Trek en fordel i at læne sig opad blodpasset, for de har slet ikke brug for hverken Rasmus Damsgaards eller Don Catlins virksomheder til at hjælpe sig.

– Hvad vil disse firmaer? Vi har blodpasset. De (rytterne, red.) bliver testet mere end 30 gange om året og deres helbred bliver tjekket 4 gange om året af UCI. Det er meget omfattende, siger leder af lægeteamet på Team Leopard-Trek Andreas Gösle til Tageblatt.

Han har samme udfordring som alle andre holdlæger, når rytterne skal behandles for helt almindelige sygdomme. Det, som for almindelige mennesker slet og ret er almindelig medicin, er forbudt for cykelryttere, fordi det står på WADAs positivliste, og derfor skal de bruge anden medicin, der måske ikke altid er lige så effektiv.

– Vi har dårligere betingelser end for ’normale’ mennesker. Til forskellige sygdomme kan vi ikke bruge bestemt medicin, selvom den kan hjælpe. Et eksempel er efedrin, som hjælper på en tilstoppet næse, siger Andreas Gösle.