Ulven gravel
27.08.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Hans Plauborg

Ulven – Grusvejsslaget i Storskoven

Gravelløbet Ulven i Nordjylland byder med 1500 højdemeter over 140 km på en af de hårdeste ruter, man kan finde i Danmark. Men også på en af de mest afvekslende og veltilrettelagte ruter. Velomores skribent tog chancen og kastede sig ud i sit første rigtige gravelløb.

Som mange andre er jeg blevet vakt – woke. Ikke for identitetspolitikkens idioti men for grusvejenes magi. Som inkarneret og konservativ landevejsrytter på omkring de 50 er det en kæmpe glæde at opleve, at cykling er den gave, der bliver ved med at give. Ja, at jeg kan opleve mig selv blive begejstret og genfinde det indre legebarn og bare at cykle rundt, som dengang i 1984, hvor jeg troede verden var vidunderlig og fyldt med piger med permanentkrøller og gigantiske smilehuller.

Gravelcykling er for mig ren afkobling, hygge og leg. Altid uden wattmåler og pulsbælte i modsætning til landevejscyklingens forbandede fokus på det kvantificerede selv – en fælde jeg også er faldet i, må jeg erkende.<

Læs hele Velomore digitalt

Årsabonnement 425 kroner

Consent*

Denne artikel er forbeholdt abonnenter af Velomore.
Allerede abonnent?

Log in