14.04.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/05/hebby-scaled.jpg Nikolaj Hebsgaard

Vejle byder på Danmarks hårdeste bakker

Er du til hårde bakker, så byder Vejle på et af de bedste cykelterræner i Danmark og i 2023 byder området tilmeld på 3 gode oplevelser for dig der elsker cykelsport.

Er du på udkig efter et fedt og udfordrende cykelterræn? Så er vejleområdet lige noget for dig! Med nogle af Danmarks stejleste og mest berømte bakker, har Vejle fortjent en plads på enhver cykelmotionists bucket list.

Og der er rig mulighed for at prøve alle bakkerne denne sommer i henholdsvis Grejsdalsløbet og Munkebjerg Grand Prix.

Den danske klassiker
Med over 30 år på sine palmares hører Grejsdalsløbet til blandt de absolutte klassikere i Danmark, og er et løb man skal prøve før eller siden i sin cykelkarriere. Løbet minder på mange måder om dronningen af alle cykelløb, Liege-Bastogne-Liege, og er mere eller mindre en tour de force rundt til Vejle og Grejsdalens bedste, hårdeste og mest berømte stigninger.

I år byder løbet på 4 distancer, der varierer byder på henholdsvis 91, 127, 169 og 229 kilometer og noget, der minder meget om en Gran Fondo.

De helt store attraktioner i Grejsdalsløbet er naturligvis berømte Kiddesvej, som hvert år bestiges af profferne i Danmark Rundt, og hvor især verdensmesteren Remco Evenepoel viste sin overlegenhed i 2021.

Men også vanvittig hårde Chr. Wintersvej og Gl. Kongevej venter. Dele af Tour-ruten besøges også ude omkring Jelling og Egtved, mens løbet i år har tilføjet den smukke Daugaard Strandvej og Bellevej til repertoiret. For ikke at nævne Østengaard og Blue Horse.

Læs også: Danmarks stejleste bakke: Se Velomore bide i frempinden

Munkebjerg Grand Prix
Men der mangler en bakke over dem alle i Grejsdalsløbet. Munkebjerg!
Den får ud til gengæld i sommerens nye store løb sydvest for Vejle, Munkebjerg Grand Prix. Her hyldes den legendariske bakke med hårnålesvingene, bl.a. med bakkespurt og målstreg tæt på toppen af bakken.

Løbet køres for første gang i år og arrangeres af os her på Velomore i forbindelse med vores Bike Challenge løbsserie.

Er du endnu ikke tilmeldt, kan du glæde dig til at prøve kræfter med Munkebjerg d. 11. juni og du finder tilmeldingen lige her.

Se profferne i aktion
Er du mere til at se, end at opleve på egen krop, kan du glæde dig til d. 17. august. Her slår PostNord Danmark Rundt feltet igen vejen forbi Vejle, til den traditionsrige kongeetape. Her skal feltet udfordres på Høver skovvej, Koldingvej og Kiddesvej på de små omgange i Vejle, før vinderen kan krones på toppen af Vejleådal.

Du kan læse mere om ruten til årets Danmark Rundt her.

Der er med andre ord MASSER af muligheder for at opleve Danmarks hårdeste cykelterræn på egen krop. Uanset om du holder af at træde i pedalerne selv, eller om du mere er til at kigge på.

Har du brug for mere inspiration til din cykeltur i Vejle, så tjek Visit Vejle og Kingdom of Cycling ud.