02.08.2022
Rasmus Søndergaard Frederiksen

Velomore tester aerohjelm fra franske Bólle

Bólle er mest af alt kendt for at lave solbriller, men den franske virksomhed producerer også hjelme til skiløb og cykling. På redaktionen har vi haft aerohjelmen Bollé Furo Mips til test.

Bollé Furo Mips er lavet med en aerodynamisk optimeret profil, men det måske mest bemærkelsesværdige ved hjelmen er dens ventilerende egenskaber, der gør den til god allround hjelm. Bollé Furo Mips er lavet, så den kan tilpasses til temperatur og vindforhold. Hjelmen er lavet med tre plastikstykker i toppen, der kan af- og påmonteres efter vind og vejr, hvilket er en finurlig, men også ret smart funktion. De store ventilationskanaler bevirker nemlig, at hjelmen er overraskende godt ventileret når alle kanaler er åbne.

Læs også: Velomore tester 7 cykelhjelme

Ud af pakken virker Bollé Furo Mips umiddelbart meget robust, og med det indbyggede MIPS sikkerhedssystem, er der tale om en hjelm med styr på sikkerheden. MIPS beskytter hovedet mod energien fra stød i tilfælde af styrt, og er efterhånden tæt på at være standard i de fleste nye hjelme. Hjelmens robuste fremtoning skyldes især at hjelmen er fuldt indkapslet i polystyren skum, som mindsker risikoen for skrammer og buler i det daglige, som vi alle kender fra transport af vores hjelme. En smart tilføjelse, men desværre koster den også på vægtkontoen.

På landevejen
Hjelmen er let at indstille på hovedet takket være click-to-fit-systemet i nakken. Med en kampvægt på lige knap 882 gram (ifølge Bollés egen hjemmeside, hvilket må være en fejl) er der tale om en ret tung hjelm, hvilket man lige skal vende sig til. Vi har dog selv haft den på vægten og kan berolige alle læsere med, at den reelt kun vejer 340 gram, så de 882 gram må være en fejl. Franskmændenes danske distributør oplyser vægten til at være omkring 300 gram. Hjelmen har vi testet hjelmen henover sommeren i det danske sommervejr, og der har derfor været rig mulighed for at teste de forskellige muligheder for ventilation.

Læs også: STYRT! Din guide til at komme op igen

Systemet med de aftagelige paneler er simpelt, praktisk og det er nemt at regulere temperaturen og tilpasse hjelmen til de givne forhold. Hjelmen er overraskende behagelig på selv de varmeste dage, hvor luften glider blidt rundt om hovedet. Og er man ikke bange for at blive våd, kan panelerne lige ledes bruges som værn mod regn.

Facit
Alt i alt en god hjelm, der let kan omdannes fra aerolåg til ventileret varmtvejrshjelm. Det indbyggede MIPS system er et klart plus, ligesom den hærdede skal, der beskytter mod stød og slag ved hverdagsbrug, trækker op i den generelle oplevelse af hjelmen. Eneste minus er kampvægten, som hører til i lidt tungere ende af skalaen, men det giver til gengæld indtrykket af en ekstra gedigen og sikker hjelm, og vægten til trods, sidder Bollé Furo MIPS yderst behageligt på hovedet.

Info
Vægt: 300 gram (ifølge Bollés danske distributørs hjemmeside), 340 gram i Velomores egen vejning (uden plastikstykker monteret – ca. 400 gram med)
Størrelse: S (52-55), M (55-59) og L (59-62)
Farver: Mat sort, mat hvid, Bollexlcs tricolore, grå og neongul, samt mat sort glaz
Pris: 1699 kr
Læs mere: www.hartjeebsen.dk