05.03.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Jens Brahe Pedersen

Velomore tester Goodyear Peak Ultimate graveldæk

Her på Velomore har vi haft fornøjelsen af at teste Goodyears bud på et solidt allround graveldæk: Goodyear Peak Ultimate. 

Amerikanske Goodyear er en verdenskendt dækfabrikant når det kommer til motoriserede køretøjer men på cykelscenen har de ikke fyldt nær så meget. Ikke desto mindre har de nogle udmærkede produkter på hylden og her på Velomore har vi haft fornøjelsen af at teste et af deres graveldæk: Goodyear Peak Ultimate. 

Første indtryk 
Nye dæk dufter altid godt og Peak Ultimate er ingen undtagelse. Det testede sæt er et 700×40 120 tpi tanwall dæk. På hjemmesiden hævder Goodyear at dækkene vejer 475g men det er et godt stykke fra de 544g de vejede på vores vægt. Til 449 kr. stk. er det bestemt ikke de dyreste på markedet men altså heller ikke de letteste. 

Mønsteret er præget af kraftige sideknopper og mindre, spredte knopper på vej ind mod midten, hvor der er en central linje af knopper der sidder tæt. Det giver mening mht. rullemodstand fordi dækket centralt på hårdt underlag kan rulle på de inderste knopper mens kanterne så træder til ved grovere og mere skråt føre. Vi monterede dækkene med en almindelig fodpumpe uden problemer: Lidt sealant, på med dækkene og så pump. Det gik let uden brug for tricks med sulfo og kompressor osv.. 

I terrænet 
Det første jeg bemærkede ved Peak-dækkene var hvor lidt de larmer på asfalt. Det lidt grove mønster kunne godt give grund til bekymring men det var slet ikke et issue. I det danske februarlandskab var der gode muligheder for variation og Peak-dækket skuffede ikke. På lange stræk ruler dækkene fint og er ikke svære at træde op i fart. Især på nedkørsler og i sving giver dækkene selvtillid fordi kantgrebet er rigtigt godt.

Læs også: Velomore tester graveltøj fra AGU

Dækket angives af producenten at have 120tpi (Threads Per Inch) hvilket burde give et ret eftergiveligt dæk. Vi syntes dog at dækket føles ret kontant hen over ujævnt terræn. Det er udmærket til at forebygge punktering og gennemslag, men komforten lider lidt under det. 

Mønsteret kommer især til sin ret på løst underlag opad bakke. De spredte knopper gør at man kan koncentrere sig om at træde og ikke skal kæmpe for at holde greb. Vi bemærkede samtidig at dækkene ikke pakker mudderet takket være de ret spredte knopper. 

Facit 
Goodyear Peak Ultimate er et rigtigt godt allrund dæk, tiltrods for at det faktisk er deres dæk beregnet til mere fugtigt føre. Det ruller fint på landevej og hårdt grus men giver ekstra kontrol og selvtillid på nedkørsler takket være de kraftige sideknopper. Det giver masser af bid på stejle opkørsler.

Læs også: Velomore tester GripGrab Explorer skoovertræk til gravel

Dækket føles lidt stift hvilket er udmærket beskyttelse af fælgen ved lavere tryk, men det går lidt udover komforten. Hvis du er typen der ikke gider skifte dæk efter føret og er på udkig efter et dæk der kan lidt af det hele, så er Goodyear Peak Ultimate lige noget for dig. Tjek også Goodyear Connector, som er deres regulære all-round dæk med en tand mere bid på asfalt. 

Info
Vurdering: 5/5
Bedst til: Solidt allround graveldæk.
Vægt: 544 gram.
Pris: 449 kr.
Mere info: www.goodyearbike.com
Dækkene er stillet til rådighed af www.peakbike.dk