08.07.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Jesper Bechmann Olsen

Velomore tester KASK Wasabi

Vi har udfordret den alsidige KASK Wasabi i den dansk vinter og hede sommer, for at se om den har lige så meget bid som navnet lover.

De italienske hjelmmagere KASK beskriver Wasabi som en hjelm designet til alle årstider og med frihed til at vælge mellem landevej, gravel og cyklecross. Og det er lige hvad vi har gjort det sidste halve år. Hjelmen er blevet testet i alt lige fra minusgrader til den hede danske midsommer.

Sikkerhed
KASK Wasabi er den perfekte kombination af sikkerhed og stil, og med sin avancerede teknologi sikrer den brugeren en komfortabel oplevelse under de fleste forhold. Formålet med en cykelhjelm er selvfølgelig alene at beskytte hovedet i tilfælde af, at uheldet skulle være ude – og i nutidens marginal gains tidsalder, sekundært for at give aerodynamiske fordele. Og netop sikkerheden sikres med KASK ROTATIONAL IMPACT WG11 TEST, som er en intern testprotokol vedtaget af KASK til at identificere en objektiv metode, baseret på videnskabelige kilder, til at måle ydeevnen af deres hjelme mod rotationspåvirkninger.

Nogle kender måske MIPS systemet, som er et integreret designelement benyttet af efterhånden en del hjelmproducenter, og som netop også er skabt til at mindske rotationspåvirkninger ved kontakt med underlaget, da dette i stor grad skulle mindske risikoen for hjernerystelse. Med KASKs egen WG11 testprotokol testes hjelmen i forhold til dette, og lever selvfølgelig op til de opstillede krav.

Temperaturregulering
KASK Wasabi cykelhjelmen er en imponerende hjelm, der skiller sig ud fra mængden. Det første, der fanger ens opmærksomhed, er det unikke design. Wasabi skiller sig ud fra mængden ved dets justerbare airflow system, hvor du let med én hånd kan åbne og lukke den centrale udluftning. Det lyder smart – og det er smart. Specielt i køligere perioder oplevede vi at benytte os af dette på ikke bare hver tur – men hver eneste tur. Dette er mere end rigeligt bevis for os på at det rent faktisk virker.

At hovedbunden tydeligt afkøles i åben tilstand, og samtidig, i lukket tilstand, effektivt beskyttes mod den kolde luft, når dette er behovet. Dette er hjelmens absolutte feature nummer ét, og netop dét salgsparametre, som skal få dig til at investere i hjelmen. Den er genial til det danske vejr fra sensommeren til den senere forår – og også i sommerhalvåret i døgnets ydertimer. Hører du til dem, som har behov for rimelig afkøling og sveder du mere end gennemsnittet, vil du føle den for lukket de varmere dage.

Men som Danmark er oftest, med omskifteligt vejr, er den virkelig smart.

Aerodynamik
Hjelmen er skabt forholdsvis lukket – specielt i den lukkede tilstand. Og KASK nævner også selv, at der er aerodynamiske fordele at hente, men har dog ikke kvantificeret disse i sekunder, watt eller km/t. Men på en skala fra 1-5 prikker, giver KASK Wasabi 4 prikker. Vindtunneltest fra KASK bekræfter dog, at mindre end én watt går tabt mellem en åben og lukket udluftning, når man køre med en hastighed på 50 km/t. Der er ingen tvivl om, at en mere lukket hjelm er, eller har i hvert fald, større potentiale for at have, aerodynamiske fordele i forhold til en mere gennemhullet hjelm. Men vi tør samtidig også godt postulere, at det er KASK’s rendyrkede aeromodel Utopia, som du skal gå med, hvis det er jagten på marginal gains til Stravasegmentet, som du jagter.

Facit
Hjelmen har en slank og aerodynamisk form, der ikke kun ser fantastisk ud, men også hjælper med at reducere luftmodstanden under kørslen. Det giver dig mulighed for at se stilfuld ud, uden at gå på kompromis med sikkerheden. Hjelmen giver brugeren kontrol over temperaturreguleringen med en justerbar luftstrømsport for at tilpasse komfort og termoregulering. Denne smarte funktion, kombineret med et merinouldsfor og en aerodynamisk profil, gør Wasabi til den eneste hjelm, du vil køre med – med mindre det er varmt.

Læs også: Velomore tester KASK Protone ICON

Eneste reelle minus vi observerede, var nakkespændet, som trods mange justeringsmuligheder har en tydeligere tendens til at komme i karambolage med cykelbrillernes stænger sammenlignet med, hvad vi har erfaret med mange andre andre hjelme på markedet.

Den for KASK karakteristiske læderstrop under hagen giver hjelmen et eksklusivt præg, og vægten på 271 gram er faktisk godkendt, når man snakker om en lukket hjelm af denne type. Prisen på 1.599 kroner er endda helt fornuftig og så får du tilmed en hjelm, som du kan iføre dig på turen ned til bageren søndag morgen uden at ligne en drabelig lycra-kriger. Sagt på en anden måde, så vil den også klæde dig til hverdagen.

Info
Vurdering: 5/5
Bedst til: Måske den ultimative all-round hjelm?
Størrelser: S, M, L.
Farver: Hvid, sort, burgundy, grå, jade og navyblå.
Vægt: 271 gram.
Pris: 1.599 kr.
Info: www.kask.com