30.05.2024
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/05/hebby-scaled.jpg Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester KOO Alibi

Italienske KOO forstår at lave cykelbriller og med Alibi har de igen ramt et elegant design, der tilmed kommer i 12 forskellige farve/glas kombinationer.

Er der noget mere lirens end et par lækre solbriller? Det er gennem glassende vi som cykelryttere oplever verdenen og for langt de fleste brilleglas, i et varmt og indbydende skær. Det er samtidig solbrillerne som giver os cykelryttere et cool udseende, og det gælder bestemt også for KOO Alibi.

De italienske briller kommer i et stilrent halfframe design, og hele 12 forskellige ramme/glas farvekombinationer. Det er desuden samme briller som Primoz Roglic og holdkammeraterne på Bora-Hansgrohe kører med.

Vi har testet den flotte og let underspillede Harbour Blue Matt med kobber farvede glas. Brillerne er udrustet med Zeiss-linser, med en VLT filtrering på 22%. Med i pakken følger et par ekstra næsepuder, samt en ‘Optial Clip’ for de, som har behov for glas med styrke.

På landevejen

KOO Alibi er lette og elegante at have på. Man mærker ikke meget dem til på hovedet og de afrundede brillestænger sørger for, at brillerne sidder hvor de skal, selv over ujævnt terræn. En vægt på lige knap 24 gram er heller ikke alverdens.

Brilleglasset giver et blidt lys og godt udsyn i alt fra dårligt vejr og halvmørke, til klare forårsdage med højt solskin. Unisex designet med en halfframe er stilrent og elegant, og med det store udvalg af farvekombinationer, er der et alibi til alle, så at sige.

Facit

Alt i alt er KOO Alibi noget så simpelt som et par rigtig gode cykelbriller. Stilrene, med et godt design. Mest bemærkelsesværdigt er hvor godt de holder deres plads på hovedet og jeg har sjældent cyklet med briller, der sidder så godt på hovedet.

Læs også: Velomore tester KASK Protone Icon

Antallet af gange jeg har måtte skubbe dem tilbage op ad næsen kan tælles på en hånd. Prisen for det testede par lander på lige knap 1.350 kroner.

Info

Vurdering: 5/5.
Pris: 1.342 kr.
Antal farve/glas kombinationer: 12.
Vægt: 24 gram.
Mere info: www.kooworld.cc