15.07.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/05/hebby-scaled.jpg Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester recovery shake fra 6d Nutrition

Vi har optimeret på restitutionen med recovery shake fra 6d Nutrition, samme drik som Remco og Asgreen restituerer med.

Det hører sig bestemt til sjældenhederne at vi får kosttilskud målrettet restitution til test her på Velomore og for mit eget vedkommende er det sjældent at der ryger en bøtte proteinpulver i kurven når jeg shopper energiprodukter.

Men da vi i foråret modtog en kasse med testprodukter fra 6d Nutrition og deres danske distributør Konggaard, var der blandt gels og barer også en bøtte med recovery shake.

En recovery shake adskiller sig fra proteinpulver ved at være et mix af protein og kulhydrater. Nogle producenter tilføjer også ekstra vitaminer eller aminosyrer. Drikken er derfor ikke en måltidserstatning, men et supplement til din daglige kost og bør anvendes straks efter hård træning eller løb.

Personligt har jeg fra tid til anden indtaget proteinpulver lige efter træning, hvis der har været mere end 60 minutter til det næste måltid. Ofte kan jeg time min træning til at slutte tæt på frokost eller aftensmåltidet, men har man ikke mulighed for at indtage et måltid lige efter træning, enten fordi man har planer, er ude til cykelløb eller står ved slutningen af et skovspor, er en recovery shake nemt og bekvemt.

I 6d Nutrition recovery shake får man et 2:1 forhold mellem kulhydrater og protein. Ligesom i 6d’s gels og energidrik, er det en blanding af sucrose, maltodextrin og fructose som er i recovery shaken, hvilket forbedrer optagelsen i muskler i og lever, samtidig med at det er mere skånsomt for maven. Derudover får man hele 30 gram protein fra whey protein, som også indeholder 3g leucine (en aminosyre som aktiverer muskelopbygningen). Derudover skriver 6d, at drikken også indeholder 1200 mg salt, for at forbedre hydreringen efter træning. Af den grund skal man også være forsigtig med at benytte netop denne variant som “mellemmåltid”.

På sofaen
Desværre for mig, kom den testede udgave med jordbærsmag og lad mig sige det med det samme, jeg kan ikke fordrage jordbærsmag, eller nogen som helst anden frugtsmag, i proteindrikke! Basta! Jeg er en chokodreng. Jeg drak en del proteindrik som hvalp i gymnasiet og dem med jordbærsmag har jeg aldrig forstået…

Så der skulle lidt overvindelse til at komme igennem en hel bøtte med jordbærsmag. Dog skal der lyde en ros til 6d Nutrition, for deres recovery shake med jordbærsmag er mere “medgørlig” end de, jeg husker fra for 10 – 15 år siden. Smagen er mere ovre i noget alla saftevand eller juice, men stadig ikke min kop te. Heldigvis har 6d også vanilje og chokolade i udvalget.

Pulveret opløses nemt i vand og er let at “shake” ud. 6d anbefaler at man bruger 300 ml. væske til 100 gram pulver, men jeg har ikke været så nøjeregnende med blandingsforholdet.

Ser man bort fra mine personlige præferencer hvad angår smag, så er jeg positivt overrasket over 6d Nutritions Protein Shake. Det er naturligvis svært at sige, om jeg har restitueret bedre, for hvilket målbart parameter vurderer man det efter?

Jeg kan dog sige så meget, at de gange jeg har drukket proteindrikken fra 6d, har jeg følt mig mere frisk i benene dagen derpå, og ikke haft de klassiske tegn på, at have spist for lidt dagen før.

Men der hvor drikken især overrasker mig positivt, er hvor “godt” den ligger i maven. Jeg kan godt blive oppustet af recovery shakes og proteindrikke, især dem er baseret på whey. Jeg er dog også mildt laktoserintolerant, eller har været det, hvilket desværre er en af de ting man ikke helt kan undgå med whey protein.

Men 6d’s recovery shake har ligget godt i maven og jeg har ikke følt mig oppustet eller kvalm efter at have drukket den. Er man mere laktoseintolerant end hvad jeg er, eller vil man undgå animalske produkter, så har 6d Nutrition naturligvis også en vegansk variant.

Alle 6d Nutritions produkter er i øvrigt en del af Informed Sports programmet, hvor de bliver testet og kontrolleret for ulovlige substanser som ikke burde være det. Du kan derfor trygt indtage dem uden faren for ubehagelige overraskelser ved en eventuel doping test.

Facit
Jeg er positivt overrasket over 6d Nutrition og føler at deres recovery shake har forbedret min restitution. Især det høje proteinindhold er et stort plus og drikken er et godt supplement til de af os, der ikke får tilstrækkeligt protein i dagligdagen. Personligt er jeg generelt ikke vild med jordbærsmag i proteindrikke, men 6d Nutritions er tilpas mild eller juicet til, at jeg ikke har behøvet at samle mod til at drikke den. Men min personlige smag skal ikke ligge dem til last. Bottom line er, at recovery shake fra 6d Nutrition er god ved maven, kommer med et godt mix af kulhydrater og et højt proteinindhold der er helt ideelt for os cykelryttere. Jeg har været så tilfreds her i testperioden, at jeg overvejer om det er noget jeg skal gøre til en fast del af min træningsrutine. Derfor får 6d Nutrition Recovery Shake 5/5 af mig.

Men det bliver altså med chokoladesmag for mit vedkommende fremover!

Info
Vurdering: 5/5
Bedst til: Restitution efter hård træning eller løb.
Smagsvarianter: Vanilje, chokolade og jordbær.
Størrelse: 1 kg
Mere info: www.konggaard.dk