06.10.2021
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Kristian Arnth

Verdensmester med Ultegra: Her er Balsamos VM-cykel

Den nykårede italienske verdensmester Elisa Balsamo har fået en matchende cykel til sin regnbuestribede trøje.

Som rytter på det italienske hold Valcar–Travel & Service, der er sponseret af Cannondale, har den amerikanske cykelproducent lavet en helt særlig SuperSix Evo Hi-Mod Disc til Balsamo.

Designet er helt klassisk med en gennemgående hvid farve som base og med horisontale regnbuestriber på overrøret og sadelrøret. Sadelpinden er sort, og så har Balsamo selvfølgelig fået matchende hvidt styrbånd.

[REL1]

Men nogle ting ændrer sig altså ikke, bare fordi man bliver verdensmester. Balsamos italienske hold kører på SuperSix-cykler monteret med Shimano Ultegra og altså ikke topkomponenterne Dura-Ace, og det fortsætter Balsamo også med på sin nye VM-cykel.

[SPLIT][IMG3][IMG4][SPLIT]

Under Paris-Roubaix kørte Balsamo med den nu tidligere Shimano Ultegra R8070 Di2 i kombination med et FSA Powerbox kranksæt og wattmåler. Hjulene er fra Vision og er modellen Metron 40, der også har fået en særlig verdensmester-behandling.

Cyklen er heller ikke udstyret med Cannondales semi-integrerede styr og frempind i kulfiber, der skjuler kablerne helt, men derimod med Cannondale Hollowgram SAVE-komponenter, der er knap så aerodynamisk, men tilbyder bedre tilpasning. Sadlen er en Prologo NDR, dækkene er Veloflex ProTour i 28mm, dunkholderne er fra Elite, og pedalerne er Look Keo.

I forhold til de verdensmestercykler vi normalt ser, er det interessant at se Balsamo på en cykel helt tilsvarende det, du kan gå ned og købe ved cykelhandleren. Det beviser i hvert fald, at du ikke behøver det bedste af det bedste for at vinde stort.

En Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc med Ultegra Di2 står til vejledende lige over 60.000 kroner.

[SPLIT][IMG6][IMG7][SPLIT]

Elisa Balsamo har allerede været i aktion på sin nye cykel. Først under Paris-Roubaix, hvor hun desværre styrtede, men sluttede som nummer 57, og i øjeblikket under The Women's Tour i Storbritannien.

Velomore har testet en Cannondale SuperSix Evo: Læs testen her

I år var i øvrigt ikke første gang, at italieneren blev verdensmester. Tilbage i 2016 vandt hun også VM for juniorer i Qatar.