21.03.2011
Andreas Ø. Pedersen

Vil have ryttere til VM og Danmark Rundt

U23-holdet består af Mathias Lisson, Nicki Rasmussen, Alexander Mørk, Lenni Andersen, Søren Sølvsten Nielsen, Otto Kristensen, Matias Rosendal Damm og Asbjørn Kragh Andersen.
På juniorholdet finder man Nicolai Brøchner, Mads Gregersen og Jonas Rasmussen, der alle tre var på sidste års juniorhold. Derudover er Jakob Frandsen, Steffen Christensen og Niels Munk Asmussen kommet til holdet.
– Vi skal bruge denne sæson primært til at lære både organisatorisk og også sportsligt. Vore ryttere er unge, og kun få af dem har erfaring fra A-klassen, så vi ved, at det bliver op ad bakke mange gange, men vi sætter ikke overliggeren for højt her i starten, og så må vi se hvad foråret bringer. Vores store sæson mål er U23 DM. Mit håb er top 5 på enkeltstarten, og i linjeløbet kan alt ske, men top 10 er absolut ikke urealistisk! VM er selvfølgelig også et overordnet mål. Det kunne da være fedt med en eller to ryttere fra vores hold til at suse rundt i København, siger sportsdirektør, Michael Gregersen i en pressemeddelelse.
Juniorholdets mål er blandt andet at blive godt repræsenteret ved junior-VM i Danmark samt at køre gode resultater ind i løbene i både ind- og udland. – Juniorholdet er meget homogent, og rytterne er super motiverede og klar til at forsøge at forsvare det DM i linjeløb, som holdet vandt sidste år. Bikebuster Cuppen har også høj prioritet. Juniorerne skal også køre en del udenlandske løb, blandt andre Niedersachen Rundfart, Flandern Rundt og Keizer der Juniors, fortæller sportsdirektøren.
Rytternes optimistiske omkring Post Danmark Rundt
Rute og hold til Post Danmark Rundt blev præsenteret i tirsdags. Det nye hold er endnu ikke i en kategori, hvor de selv kan komme til start i Post Danmark Rundt, men holdets ryttere kan få pladser på landsholdet, Team Post Danmark, hvor danske ryttere, hvis hold ikke er med i løbet, kan være med.
Mathias Lisson, som har deltaget i løbet de sidste to år, tror på, at han får en af de otte pladser. – Jeg ser chancerne for at blive udtaget som gode. Men det kræver, at jeg præsterer, for der vil selvfølgelig være en vis konkurrence om at komme med på Team Post Danmark, forklarer Lisson.
Også sidste års danske juniormester i linjeløb, Alexander Mørk, håber, at han kan komme med til løbet i den første sæson, hvor han er gammel nok til at kunne deltage. – Det er naturligvis noget, man drømmer om som førsteårssenior, og det er noget, som jeg har snakket med Morten (Bennekou – U23-landstræneren, red.) om. Det er en mulighed, og lige nu tror jeg på det, hvilket jeg bliver ved med, indtil han fortæller mig, om jeg er med eller ej. Jeg ser det ikke som en umulighed, men det er en svær opgave, og jeg skal arbejde hårdt for det, vurderer Mørk.
Udfordringerne kan dog virke store, da det professionelle hold, HTC-Highroad, med blandt andre Alex Rasmussen og Lars Bak, ikke er til start. De kan således hurtigt sætte sig på to af pladserne, og derudover er flere danske hold samt danskere på mindre udenlandske hold heller ikke udtagede, så rigtig mange dygtige ryttere vil være med i kampen.
Men Mathias Lisson lader sig ikke skræmme af modstanden og fokuserer på sin egen sæson. – Alex og Lars er bestemt gode ryttere, som vil være over mig i hierarkiet, men først skal de jo have lov til at køre løbet af HTC. De seneste år har den sjældent været mere end en professionel rytter til start. Men lige nu tænker jeg egentlig ikke så meget over Post Danmark Rundt men mere bare på at præstere fra starten af sæsonen. Hvis jeg kommer med, vil det være en stor oplevelse, da det normalt er det største cykelløb i Danmark. Nu er der så selvfølgelig også VM i år, siger rytteren fra Kalundborg.
De to ryttere har hver en favoritetape på årets rute, for Alexander Mørk er det enkeltstarten i Helsingør på 5. etape. – Hvis jeg kommer med, vil mine mål i løbet komme an på holdets taktik. Men jeg vil da prøve at gå i udbrud og så ellers se, hvad jeg kan på en enkeltstart mod profferne. Enkeltstarten er trods alt mit speciale, og det vil være interessant at se, hvad det rækker til, mener han.
Skulle Lisson komme til start, så har han udset sig den hårde 3. etape fra Aarhus til Vejle som et mål. Med omkring 2.000 højdemeter på etapen og den stejle afslutning på Kiddesvej kan den lette rytter udnytte sin store force på netop denne etape. I 2009 blev han nummer 19 på en meget lignende etape i det års udgave af Post Danmark Rundt. Klassementet er ikke umiddelbart hans fokus, men hvis muligheden er der, vil han selvfølgelig prøve at gøre det godt.
Der er dog stadig længe til Post Danmark Rundt i august, og i første omgang tages der hul på sæsonen med to løb i Tyskland i næste weekend, mens den danske sæson for alvor begynder med Post Cuppen i Køge den 17. april. Begge ryttere er tilfredse med, hvordan de står formmæssigt i øjeblikket.
– Jeg føler mig i god form og bedre end på det her tidspunkt sidste år. Jeg har været 14 dage i udlandet med landsholdet, mens jeg sidste år ikke havde halsbetændelse i to uger i februar, og derfor manglede noget træning, fortæller Alexander Mørk. Han håber blandt andet på succes i en afdeling af Post Cuppen, da dette er løb, hvor flest af de ryttere, som kæmper om pladserne på Team Post Danmark, er til start.
For Lisson har vintertræningen været ramt af nogle mindre problemer. – Formen er rigtig godt på vej. Jeg havde nogle skadesproblemer i vinters, men jeg tror faktisk, at det kan blive en fordel. Det gjorde, at jeg ikke brugte så meget energi i vinters, så jeg kan være mere klart til sæsonafslutningen med VM på hjemmebane, hvor flere måske vil være udbrændte, forklarer Mathias Lisson.
Både junior- og U23-holdet kører løb i de tyske byer, Ascheffel og Northof, henholdsvis den 26. og 27. marts, mens U23-holdet også er sikret start i U23-udgaven af det tyske løb Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt, og flere starter i udlandet vil komme på plads i løbet af sæsonen. Derudover vil begge hold komme til at køre mange løb i Danmark i de A-løb og juniorløb, som de danske klubber arrangerer.