Barguil
30.11.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Warren Barguil sparker julen i gang med triathlon i 3000 meters højde

Mens mange får pulsen op i offseason med Zwift eller cyklecross, er den franske klatrer Warren Barguil rejst til øen La Reunion, for at deltage i en triathlon med mål i 3000 meters højde.

Højt oppe over øen La Reunion i det Indiske Ocean, rejser vulkanen Piton des Neiges sig. Med sin tinde i 3069 meters højde er vulkanen det højeste punkt i det Indiske Ocean, og samtidig lægger den jord til triathlonet 0-3000.

Navnet giver sig selv, og som om at en triathlon ikke var udfordring nok i sig selv, skal deltagerne op i de helt tynde luftlag for at nå i mål.

Og det er lige hvad Arkea-Samsics tidligere vinder af Tourens bjergtrøje, Warren Barguil, har tænkt sig at gøre, for at sparke juledagene i gang.

Den franske bjergrytter stiller nemlig til start i dette års 0-3000, som afholdes d. 3. december. Deltagerne starter ud med at svømme i havet ved 0 meter, og bevæger sig herfra op ad vulkanens skråninger på cykel og løbesko.

“0-3000’eren ligger rigtig godt i december. Godt for ​​min vinterforberedelse og så er risikoen for skader lavere der. Det er en stor udfordring, fordi ruten er meget hård. Cykeldelen burde jeg klare fint, men det er ikke almindeligt for mig at løbe 2000 til 3000 højdemeter” fortæller Barguil i en pressemedelelse.

Barguil får støtte fra Arkea-Samsics sponsor, Ekoi, der har udrustet franskmanden med en personlig aero-hjelm og en tri-dragt.

“Det er vigtigt at have produkter af meget høj kvalitet, især da det vil være første gang, jeg skal køre med en tri-dragt i konkurrence. Under træningstestene kunne jeg mærke, at den var særlig behagelig og ventileret i ryggen, hvilket er perfekt til denne triatlon”, forklarer Barguil om dragten fra sin sponsor.

Læs også: Danmark får kvalifikationsløb til VM i gravel

Ekoi har stolt sponseret Barguil gennem en årrække og glæder sig over at deres atlet har valgt at kaste sig over denne, noget specielle juleudfordring.

“Siden 2018 har EKOI støttet Warren Barguil. Sammen har vi oplevet nogle af hans største sejre, såsom titlen som fransk landevejsmester i 2019 og 5. etape af Tirreno-Adriatico i år. At kunne hjælpe Warren med at klare denne udfordring, gør mig rigtig stolt, fordi vi forsyner ham med vores seneste teknologiske innovationer”, lyder det fra Jean-Christophe Rattel, grundlægger af Ekoi.

Læs også: Vild 2023 udfordring: Schweizer vil cykle alle toppe over 2000 meter i Alperne og Pyrenæerne

Hvis du også er på udkig efter en udfordring, anbefaler Velomore at du tilmelder dig 1 eller flere løb i Bike Challenge 2023.