19.06.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/08/Hebsgaar_gravel_Roar-Paaske-Fotografi-2-2.jpg Nikolaj Hebsgaard

Serre Chevalier – Briancon er et sandt paradis for cykelmotionister

Serre Chevalier – Briancon er hjemsted for nogle af cykelsportens mest mytiske stigninger og byder desuden på massevis af MTB-spor.

ADVERTORIAL
Serre Chevalier, området omkring Briancon, huskes nok bedst for Jonas Vingegaards smukke sejr på Col du Granon, hvor han knækkede Tadej Pogacar og grundlagde sin imponerende Tour de France-sejr.

Området er et regulært paradis for cykelryttere, uanset om du er til grus eller asfalt. Med nogle af cykelsportens mest mytiske stigninger lige udenfor hoveddøren og massevis af MTB-spor og skilifte er området et sandt slaraffenland for cykelmotionister.

Området er velsignet med vilde stigninger som Col du Lautaret og Galibier, som de fleste danskere kender fra La Marmotte, mens også imponerende Col d’Izoard, med det berømte månelandskab Casse Déserte, indbyder til bjergbestigning. Og hvem drømmer ikke om at cykle op ad Vingegaards Col du Granon?

Læs også: Føl stjernes magi med Jonas Vingegaards Tour-trøje

Drømmer du om at angribe bjergene ligesom Vingegaard, helt uden at skulle bekymre dig om biltrafik, så byder Serre Chevalier på flere bilfrie dage om året, hvor vejene på de berømte stigninger kun er åbne for cykelryttere.

ALPERNES BEDSTE SPOR
Serre Chevalier kan prale af 300 dage med solskin og ikke mindst hundredvis af kilometer med spor, der gør området til Alpernes bedste enduro destination. Hovedbyen Briancon ligger perfekt placeret imellem downhill paradiset La Salle les Alpes og Monetier-les-Bains, der udgør områdets bankende hjerte for XC og enduro elskere.

Regionen byder på 3 officielle turplaner, der byder på udfordringer for enhver smag, uanset om det er i Serre Chevalier Bike Park eller i Serre Chevalier Altitude Area. Tag familien med i Bike Park eller udfordre dig selv på et af de mange spor, der byder på nogle af de smukkeste nedkørsler i Europa.

Læs også: Skal du køre La Marmotte? Her er 4 gode råd

Med et dagspas til skiliftene kan du nemt komme til toppen, mens du nyder den smukke panoramaudsigt.

Du kan finde mere inspiration til din næste cykelferie i Alpernes cykelparadis Serre Chevalier – Briancon på www.serre-chevalier.com/en

Bilfriedage i Serre Chevalier – Briancon
Col du Granon: 5. juli, 13. juli og 16. august
Col du Galibier: 6. juli, 20. juli og 17. august
Col d’Izoard: 4. juli og 3. august